1 In Diversen/ Snacks/ Vegetarisch

Gegrilde Pizza, pizza van de BBQ zonder pizzasteen

Gegrilde PizzaPizza wordt in de barbecue meestal op een pizzasteen gebakken, maar dat hoeft helemaal niet. Ik was al in verschillende kookprogramma’s gegrilde pizza tegengekomen, pizza’s die direct op het rooster werden bereid. Dat wilde ik ook weleens proberen. Voor het gemak heb ik een kant en klaar bodem van Appie gebruikt en ook het potje saus dat daarbij zit. Het deeg heb ik in twee stukken verdeeld en langzaam opgerekt totdat het twee keer zo groot was. Deze methode werkt het beste met een dunne bodem, volgende keer rol ik het deeg uit met de deegroller om ook de randen nog iets dunner te krijgen.
Bij deze methode is het ook zaak om je pizza niet af te laden met allerlei toppings, hou het simpel en vrij dun allemaal anders wordt het niet gaar. Ik heb er wat bacon, mozzerella, Parmezaanse kaas en basilicum cress, een micro versie van basilicum op gedaan. Voor een vagetarische versie laat je de bacon natuurlijk weg.

De bodem was heerlijk knapperig en de smaak prima, zo kun je dus ook als je geen pizzasteen hebt toch een lekkere pizza maken.

Gegrilde Pizza

Ingrediënten:
pizzadeeg, dun uitgerold
olijfolie
Parmezaanse kaas
je favoriete toppings (allemaal dun gesneden)

Bereiding:
Maak je barbecue gereed voor direct grillen op een temperatuur van 200°C.
Smeer één kant van het deeg in met olijfolie en leg het met de geoliede kant op het rooster van de barbecue, doe de deksel dicht.

Gegrilde PizzaControleer regelmatig of de onderkant al bruin is.
Als de bodem mooi bruin is haal je de pizza van het rooster. Smeer de bovenkant in met olijfolie en leg de pizza omgekeerd terug op de barbecue, dus met de gebakken kant naar boven.
Gegrilde PizzaNu mogen de toppings en de Parmezaanse kaas erop en kan de deksel weer dicht.
Gegrilde PizzaControleer regelmatig of de bodem mooi bruin is, is dat het geval haal de pizza dan van de barbecue en laat een minuut of twee rusten voordat je hem aansnijdt.

Gegrilde Pizza

Lekkere, krokante bodem!

Bij mij duurde het een minuut of vijf per kant, maar in de programma’s die ik heb gezien ging het in twee minuten per kant. Hou je gegrilde pizza dus goed in de gaten.

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Dik
    maandag, 18 april 2011 at 20:42

    Meteen geprobeerd vanavond, echt heel goed resultaat. Bedankt voor de tip.

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.