7 In Bijgerechten van de barbecue

Keri’s Hog-Apple Baked Beans, de allerlekkerste!

Apple Baked BeansVan Frits, één van de leden van het forum, kreeg ik twee blikken Bush’s Beans. Dit zijn blikken bonen uit de VS die hier lastig verkrijgbaar zijn, Frits had ze gevonden bij de American Foodstore in Wilrijk, net onder Antwerpen. Ik was op de Virtual Bullet site al een hele tijd terug een recept voor bonen tegengekomen waar iedereen over roept. Het Hog-Apple Baked Beans van Keri C. een lid van zowel de Virtual Bullet site en de BBQ Brethren.
Keri's Hog-Apple Baked Beans - Bush's beansHet recept stond al een aardige tijd op het lijstje van dingen die ik nog eens wilde maken maar bevatte nogal wat dingen die we hier niet hebben, zoals de Bush’s Beans en een blik appeltaartvulling.
Na wat heen en weer discussiëren op het forum kwam spiffs met de geniale oplossing om in plaats van de appeltaartvulling een potje appelcompote te gebruiken. Voor baked beans had ik inmiddels ook een recept. Dus ik kon alles maken. Maar toen ik van Frits de Bush’s Beans kreeg met een briefje er bij dat ik hier maar iets leuks mee moest maken wist ik het meteen, Keri’s Hog-Apple Baked Beans!

Edit 2018: Als je hier vaker leest dan weet je dat ik later samen met Frits het BBQ Genootschap heb opgericht. Met ons Sea Side Smokers BBQ team hebben we veel wedstrijden hebben gedaan. Eén van de wedstrijden was de Jack Daniel’s World Championship in 2016. Daar hebben we deze bonen in geleverd als Chef’s Choice en er een zevende plaats mee behaald!

Hierbij het door mij aangepaste recept, het oorspronkelijk recept is hier te vinden.

Keri’s Hog-Apple Baked Beans

Ingrediënten (voor 6 personen):
125 gram spekjes om uit te bakken
1 blik Bush’s Baked Beans (Heinz baked beans of witte bonen in tomatensaus kan ook.)
250 gram pulled pork of gebakken Jimmy Dean Sausage
120 ml barbecuesaus (NOSKOS the Original Barbecue Sauce past heel erg goed)
1 potje appelcompote (snij de grote stukken kleiner)
½ gesnipperde ui
½ groene paprika in kleine stukjes
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 eetlepel mosterd (de goedkoopste die je in de supermarkt kunt vinden)
½ theelepel chipotle poeder (of ¼ theelepel cayennepeper)
½ theelepel barbecuekruiden (bijvoorbeeld deze)

Bereiding:
Bak de spekjes uit en hou apart. Bruin de ui en paprika in het spekvet.
Meng alle ingrediënten en doe ze in twee folie bakjes, het was te veel voor één bakje.
Keri's Hog-Apple Baked BeansZet twee uur in de smoker op 110°C, met wat rookhout naar keuze. Een uurtje indirect in de gewone barbecue op 175°C kan ook.Keri's Hog-Apple Baked BeansDe Hog-Apple Baked Beans van Keri C. waren heerlijk, veel lekkerder dan mijn oude recept en ik denk dat ik deze voortaan maar gebruik. Ook versies die ik later maakte met bonen van Heinz waren allemaal even lekker.

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reageer
  Frank
  dinsdag, 16 maart 2010 at 23:28

  De bonen zijn ook te verkrijgen bij
  http://www.americanfood4u.com

 • Reageer
  michel
  zondag, 30 juni 2013 at 09:48

  Het water komt in mijn mond!

 • Reageer
  Kevin
  zaterdag, 30 mei 2020 at 10:11

  Hey Noskos,

  Deze staan vanavond op het menu hier, ik ben van plan ze in mijn wsm onder de spareribs mee te koken. Is het erg als ze er een uurtje langer inliggen? Dus vanaf het wrappen tot ze klaar zijn? Of ”kook” ik ze dan droog?

 • Reageer
  Arjan
  zaterdag, 26 december 2020 at 11:06

  Hey Dennis,

  Heb deze gisteren 1ste Kerstdag nog gemaakt naast de PP van de dag ervoor.
  Enigste wat ik weg heb gelaten is de appelcompote omdat ik de combi van bonen met appel niks vind.
  Maar voor de rest echt prima naast de PP en gefrit. aardappelschijfjes.
  Wel moet ik zeggen je moet van zoet houden met een licht brandertje na.
  Ik zeg ook deze blijft erin!

 • Reageer
  Michel
  zondag, 30 mei 2021 at 09:04

  Ga deze vandaag alweer voor de 6de keer maken. Wat een heerlijk recept!

 • Reageer
  Arnold S.
  zondag, 6 november 2022 at 11:52

  Al diverse keren dit gerecht gemaakt volgens recept van Dennis, bij ons thuis is dit echt een hit geworden. Een heerlijk gerecht om te eten.

 • Reageer
  Rinus
  zaterdag, 28 januari 2023 at 18:29

  Vandaag heb ik ook eens bonen gemaakt bij de spareribs die ik heb gemaakt. Ik was al bezig met het maken van de ribs. Toen zag ik dit recept staan. Ik had helaas niet alle ingrediënten in huis. Binnenkort maak ik het recept een keertje goed. Maar wat ik er vandaag van gemaakt heb was al reuze lekker. De combinatie van appel en bonen was heerlijk.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.