5 In Diversen/ paardenvlees

Paardenbiefstuk, een mooi stukje vlees voor een zachte prijs

PaardenbiefstukToen we vroeger in Den Haag woonden hadden we een aantal paardenslagers in de buurt zitten. Mijn moeder haalde daar dan regelmatig een biefstukje. Die paardenbiefstuk werd dan lekker in de roomboter gebakken en dat at je dan op met een boterham met boter erbij, heerlijk!

Paardenbiefstuk

Dus toen ik gisteren bij de Makro was en daar een hele berg paardenbiefstukken zag liggen, verdwenen er meteen een paar het winkelwagentje in. Ik had ze natuurlijk net als mijn moeder vroeger gewoon kunnen bakken. Maar ik dacht laat ik ze eens op de barbecue proberen. Of je nou rund-, of paardenvlees doet dat maakt qua bereiding niet zo gek veel uit.
Paardenbiefstuk

Dus een half kolenstartertje met kokosbriketten aangestoken en ondertussen de biefstukken uit de koelkast gehaald zodat ze een beetje op temperatuur konden komen.

Paardenbiefstuk

De biefstukken ingesmeerd met olijfolie en daarna Dizzy Pig’s Dizzy Dust er overheen gestrooid. (Edit 2018: Dizzy Dust is niet meer verkrijgbaar, een dun laagje NOSKOS the steak zou een goed alternatief zijn.)

Paardenbiefstuk

De barbecue klaargemaakt voor direct barbecueën en de biefstukken zo’n 2 minuten per kant gegrild. Na een minuutje een slagje gedraaid voor de grillstreepjes. Ze waren niet zo dik, dus als je ze dan langer doet dan worden ze erg droog, zoals ik al zei je doet het hetzelfde als bijvoorbeeld een rib-eye of entrecote.

Paardenbiefstuk

Van de barbecue af 5 minuutjes laten rusten, zo kunnen de sappen zich weer door het vlees verdelen. Ik heb de biefstukken geserveerd met aardappelpuree met knoflook en een salade met mosterd-honing dressing.

Paardenbiefstuk

Wat vonden we ervan?!? Paardenbiefstuk is echt een heel erg lekker stukje vlees en dat voor die prijs! Dizzy Dust werkte er goed op. Al zou alleen zout en versgemalen zwarte peper ook helemaal niet verkeerd zijn! Ik kan bijna niet wachten tot ik weer richting de Makro ga!

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer
  Marcel Fennis
  dinsdag, 12 juli 2016 at 16:02

  Ik ga deze zo ook proberen, in Hilversum zit een slager die bekend staat om zijn paardenvlees… Te lekker!
  Ik zal mijn ervaring delen.

 • Reageer
  Marcel Fennis
  dinsdag, 12 juli 2016 at 23:46

  Update…
  Het was prima geslaagd, ik had welliswaar niet de beschikking tot die kruiden, dus gewoon grove zout en verse peper zonder olie, lekker rauw op de bbq, beide kanten een ruime minuut, daarna in de folie en smullen maar!

 • Reageer
  E. van Rompey
  dinsdag, 23 mei 2017 at 10:36

  Paardenvlees? Dat wordt haast nergens meer verkocht! Dus erg moeilijk om aan te kopen. Slagers die het eerst verkochten kappen ermee omdat het niet rendabel is m.a.w. ze “flikkeren” meer dan de helft weg dan dat ze verkopen. Mijn slagerij (de Bras L’warden) is ermee gestopt.

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 23 mei 2017 at 21:52

   Ik kan het nog op genoeg plaatsen vinden hoor.

 • Reageer
  Anne
  donderdag, 30 juli 2020 at 20:29

  Bij de Deen ,althans in Harderwijk verkopen ze het ook. Niet echt goedkoop. Iets meer dan 300 Gr was 6,30. Maar heerlijk

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.