1 In Desserts van de barbecue

S’mores quesadillas met nutella en marshmallows

S'mores quesadillas met nutellaDeze S’mores quesadillas zijn een leuke variant op de klassieke S’mores. S’mores zijn een Amerikaanse kampvuur klassieker. Tussen twee Graham crackers doe je een stukje van een chocoladereep en een boven het vuur geroosterde marshmallow.
Bij dit barbecuetoetje spelen we met de vaste ingrediënten en maken er een soort quesadilla van.

S’mores

Het eerste recept voor S’mores stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw, toen werden ze nog Graham cracker sandwiches genoemd. Een aantal jaar later gaan ze als Some Mores door het leven. De samentrekking S’mores duikt in 1938 op.

Graham crackers zijn typisch Amerikaans koekjes die ook de basis voor veel pies vormen. Hier vind je ze moeilijk, maar Digestives vormen een goed alternatief. De plak chocolade heb ik vervangen door Nutella, hazelnoot-chocoladepasta die mooi als een soort lijm voor de koekjes en marshmallows dient. Buiten chocolade heb je dan ook meteen de smaak van hazelnoten erbij en dat is een mooie aanvulling op dit toetje.

Je kunt dit dessert goed boven de restwarmte van je kooltjes de 160°C die ik aangeef is een richtlijn. Als je vuur al wat verder is afgekoeld leg je ze er gewoon wat langer op. Wil je ze niet direct boven de kolen maken dan is een gietijzeren skillet (koekenpan) of grillplaat een goed alternatief.


[the_ad id=”11954″]


S’mores quesadillas

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 4 tortillas
 • Nutella
 • 8 eetlepels mini marshmallows
 • 4 Digestives koekjes

Bereiding:

Maak je barbecue gereed voor direct barbecueën op 160°C. Als je niet weet hoe je dat moet doen dan leg ik het je hier uit.

Bestrijk de tortillas ruim met Nutella.
Tortilla met nutellaVerdeel over de helft van elke tortilla 2 eetlepels mini marshmallows en verkruimel er 1 digestive biscuitje grof over.
S'mores quesadillasVouw de tortillas dubbel.

Leg de S’mores quesadillas op het barbecuerooster direct boven de kooltjes.

S'mores quesadillas op de barbecueGril de quesadillas 2-4 minuten per kant of totdat de marshmallows gesmolten zijn.

Snij in punten en serveer direct en leg er een stapel servetjes bij, het kan rommelig worden!


Ik ben benieuwd wat jij van deze S’mores quesadillas vindt. Laat je het me in een reactie hieronder of op social media weten? BBQ-NL is te vinden op Facebook en Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reageer
  Mark
  zondag, 17 februari 2019 at 07:54

  Klinkt lekker! Bolletje ijs erbij en je hebt een prachtig toetje. Denk ook dat het bij de kinderen ook zo maar is in de smaak kan vallen . Gaat bij mij op de Todo lijst!

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.