20 In Thermometers

Meater Plus review – de perfecte draadloze BBQ thermometer?

Meater Plus BBQ Thermometer

Wat maakt de Meater Plus zo’n fijne BBQ thermometer? En zijn er ook minpunten? In deze review ga ik in op de pluspunten, maar ook op de nadelen die ik tegen ben gekomen en wegen de pluspunten op tegen de minpunten? Dus ben je op zoek naar een goede kernthermometer voor je barbecue, lees dan snel verder of de Meater Plus de ultieme BBQ thermometer is!

Soorten BBQ thermometers

Als je veel barbecuet is een aantal accessoires eigenlijk onmisbaar. Een goede thermometer is er daar één van. Of eigenlijk heb je er twee nodig. Eén die heel snel de kerntemperatuur van een stuk vlees of vis kan meten. Deze gebruik je vooral wanneer je op hoge temperatuur bezig bent met snelle bereidingen. Een voorbeeld van zo’n thermometer is de Thermapen.

De andere is een thermometer die je in je vlees stopt bij langere bereidingen. Deze hebben meestal een voeler aan een kabeltje dat je in het vlees stopt en een meeteenheid die je buiten de barbecue zet. Bij dit soort thermometers zijn er modellen die het dan ook nog mogelijk maken om op afstand (draadloos) de thermometer af te lezen. Dat kan met een apart kastje, zoals bijvoorbeeld bij de ETI Smoke of via bluetooth of wifi, zoals bij de Weber iGrill2. Deze thermometers noemen we voor het gemak draadloze thermometers ondanks dat er een draadje van de voeler naar de meeteenheid loopt.

De Meater Plus thermometer behoort tot de laatste groep. Maar hij is volledig draadloos! Er gaat dus geen kabeltje naar een kastje buiten de barbecue!

Algemene indruk

Meater Plus BBQ thermometer

De Meater Plus thermometer bestaat uit twee delen, de voeler en de houder. Ik vind het ontwerp erg goed gedaan. De houder is van bamboe en wanneer de voeler daar in in zit wordt hij meteen opgeladen.
Wanneer de voeler uit de houder wordt gehaald dient de houder als versterker voor het signaal dat uit de probe komt. Het eerste model, dat alleen Meater heet, had dit niet en dan was het bereik maar een meter of tien. Door met de houder het signaal te versterken kun je tot 50 meter komen als de omstandigheden het toelaten.

De houder is magnetisch, dus je kunt hem aan een koel metalen deel van je barbecue hangen. Ook zit er aan de achterzijde het klepje waarachter de AAA batterij zit. Dit klepje wordt met magneetjes op zijn plaats gehouden.

De RVS voeler bestaat uit drie delen, het lange deel gaat het vlees in, dan zit er een zwart, kunstof, handgreepje met op het eind weer een RVS dopje. De voeler stop je tot aan de markering in het vlees om de kerntemperatuur te meten. Het dopje op het uiteinde meet de temperatuur van de barbecue (of oven).

Meater Plus specificaties

Meater Plus voeler

 • RVS constructie
 • Water- en stofdicht, eenvoudig schoon te maken
 • Draadloos ca. 50 meter via bluetooth
 • Twee temperatuursensoren in 1 probe
 • Kerntemperatuur sensorbereik: 100°C
 • Omgevingstemperatuur sensorbereik: 275°C
 • Geïntegreerde oplaadbare batterij: Gaat minstens 24 uur mee tussen ladingen
 • Afmetingen 130 mm x 7 mm (6 mm diameter)

Meater Plus houder/oplader

 • Is de houder en oplader van je Meater probe
 • Versterkt het signaal van je Meater probe
 • Modern strak design, gemaakt van echt hout
 • Draadloze oplader, werkt op standaard AAA batterij
 • LED indicator om zowel verbinding als batterijstatus aan te geven
 • Magneet aan de achterzijde zodat je je Meater overal kunt plaatsen
 • Afmetingen; 157 mm x 37 mm x 28 mm

De bediening van de Meater Plus thermometer

Zoals je op de foto’s kunt zien zit er geen display op de Meater Plus houder. Het knopje dat erop zit laat de LED oplichten om je te laten zien of er nog genoeg spanning in de batterij zit. Groen is goed, bij rood moet je hem vervangen. En dat is het wel zo’n beetje. Hoe je hem dan bedient? Met een app. Het koppelen van de Meater Plus met je telefoon is super simpel. En dan kun je aan de gang met de beste thermometer app die ik tot nu toe ben tegengekomen.

De Meater Plus app

In de app van deze thermometer zit voor mij de grote kracht. Ja, de thermometer is draadloos en dat is een knap staaltje techniek, maar de app heeft iets dat ik in alle andere thermometers die ik hier heb getest nog niet ben tegengekomen.

Buiten dat je de temperatuur van de barbecue en de kerntemperatuur kunt aflezen rekent de app voor je uit hoe lang het nog gaat duren voordat je gerecht klaar is! En dat is wel heel erg luxe. Ook de rusttijd wordt berekend en aangegeven. Tegen de tijd dat je eten bijna klaar is krijg je netjes een seintje en dat alles heel mooi vorm gegeven.

Je kunt aan de hand van de menu’s kiezen wat je gaat bereiden, de app geeft je dan de kerntemperaturen die ondermeer de Amerikaanse warenwet voorschrijft. Maar je kunt ook zelf je eindtemperatuur instellen. En dan zijn er nog grafieken en een koppeling naar de cloud waarin je van alles op kunt slaan, maar ook een verbinding buiten je bluetooth bereik mee op kunt zetten.

Nauwkeurigheid

Omdat 100°C het maximale is dat de probe aan kerntemperatuur kan meten heb ik de kokend water test dit keer overgeslagen. Ik doe dat normaal voor alle thermometers die ik binnenkrijg. Ik wilde niet het einde van het bereik opzoeken als dat niet echt nodig is. Om toch te kijken hoe nauwkeurig deze thermometer is heb ik een beker heet water genomen en de Meater Plus er aan een touwtje in gehangen. Daarnaast heb ik mijn geijkte, gecertificeerde Thermapen MK4 gehouden en beide gaven dezelfde temperatuur aan tot op de graad. Dus qua nauwkeurigheid zit het wel goed.

Meather Plus

Het bereik van de Meater Plus

Eén van mijn tests voor het bereik is kan ik achter mijn computer (andere kant van het huis op de eerste verdieping) mijn thermometer in de gaten houden? Daar is niets wetenschappelijks aan, maar het geeft mij wel een indruk over het bereik. de thermometers met bluetooth die ik heb getest geven wisselende resultaten. Maar de Meater Plus doet het nog steeds prima op deze afstand.

Maar als je een huis met veel beton hebt of zeer hoog rendement ramen dan heb je al snel een probleem met bluetooth verbindingen. De makers van de Meater Plus hebben daar een oplossing voor. Als je tablet of een oude telefoon hebt kun je die verbinding laten maken met je wifi netwerk en zo het bereik aanzienlijk vergroten. Je kunt zelfs met je metingen de cloud in, dan kun je vanuit de supermarkt alles nog in de gaten houden.

Meater Plus voor- en nadelen

De Meater heeft zeker voordelen, maar er zijn ook nadelen. Hier de belangrijkste op een rijtje.

Voordelen:

 • Werkelijk draadloos
 • Fantastische app die ook aangeeft hoe lang het nog duurt voor iets gaar is en hoe lang het moet rusten
 • Via tweede (oude) telefoon te koppelen aan wifi zodat je ook grotere afstanden kunt overbruggen
 • Zowel de kerntemperatuur als de omgevingstemperatuur meten met één probe
 • Kan in combinatie met een grillspit worden gebruikt

Nadelen:

 • Erg dikke probe (6mm) en laat een flink gat achter in je product
 • Geen los display, je moet dus altijd op je telefoon kijken om de temperaturen af te lezen
 • Interne batterij van de probe is niet vervangbaar

Meater Plus eindoordeel

Ik heb de Meater Plus een aantal keer aan de tand gevoeld en ik ben erg onder de indruk van deze thermometer! Ik zag vooral veel voordeel in het feit dat je hem bij bereidingen aan het spit kunt gebruiken. In mijn kip aan het spit YouTube video zie je hem in actie.

Maar de handigste functie bleek achteraf de geschatte tijd dat je nog bezig bent te zijn. Dat is echt zoiets dat je niet mist als je het niet hebt, maar uiteindelijk verdomde handig is.

Is dit de ideale thermometer voor je barbecue? Als ik op dit moment een nieuwe BBQ thermometer zou moeten aanschaffen dan zou het voor mij tussen de Meater Plus en de Thermoworks Smoke gaan. Beide niet uit het goedkope segment, ik koop liever één keer goed zodat ik me niet loop te ergeren aan slechte voelers, verbindingen en meer van dat soort ellende. De keuze tussen die twee thermometers zou een hele moeilijke worden.

De minpunten die zwaar meetellen bij de Meater Plus zijn de dikte van de probe. Die 6mm dikke voeler laat echt een heel duidelijk gat achter in je gerecht. En dat je niet je temperatuur afkunt lezen zonder je telefoon is ook iets dat ik als niet handig ervaar. Mijn telefoon ligt nog weleens ergens anders of aan de lader en als je dan in de tuin zit heb je geen idee wat er op dat moment gebeurt.

Maar totaal draadloos, zeer makkelijk schoon te maken en een heel fijne app compenseren deze ‘gebreken’ dusdanig dat ik het eigenlijk niet zou weten. Welke van deze twee je ook koopt, je hebt naar mijn mening het beste van wat er op dit moment aan thermometers op de markt is in huis.

Waar koop je de Meater Plus?

Je vindt de Meater Plus ondermeer bij de betere barbecuewinkel en bij Beef en Steak in de webshop.


De Meater Plus is mij ter beschikking gesteld door Beef en Steak. Ik krijg geen vergoeding voor deze review en alle meningen zijn van mijzelf.

Dit vind je misschien ook leuk

20 Reacties

 • Reageer
  Remco
  zaterdag, 24 augustus 2019 at 22:56

  Tx voor de review. Eentje voor op het verlanglijstje dus mocht de huidige dienst gaan weigeren of kapot gaan.

 • Reageer
  coelho
  dinsdag, 27 augustus 2019 at 18:28

  Dank voor je review. Enig idee hoe de geschatte tijd berekend wordt? Is dit simpelweg de nog te stijgen temperatuur gedeeld door de temperatuurstijging in de voorgaande periode? Of zit er slimme software achter die ook rekening houdt met het feit dat opwarming niet constant is en juist afvlakt naar het einde toe?

 • Reageer
  Marc
  donderdag, 29 augustus 2019 at 11:17

  Er is ook nog een uitbreiding: de Meater Block: vier probes, en een oplader voor de probes, met display!

 • Reageer
  Manfred
  zondag, 1 september 2019 at 11:01

  Ik heb de meater block, 4 proces, en direct aan de wifi, werkt fantastisch, alleen opletten boven direct vuur, externe temp voeler wordt dan weleens te heet, maar daar waarschuwt de app dan wel weer voor.
  Wel heel goed om te zien dat zelfs op het rek de temperaturen behoorlijk kunnen verschillen.

  • Reageer
   noskos
   zondag, 1 september 2019 at 11:14

   Zou dat ook kunnen zijn omdat de meetpunten dicht bij het vlees zitten?

 • Reageer
  Manfred
  zondag, 1 september 2019 at 13:25

  Afhankelijk van dikte vlees komt het uiteinde dicht bij het rooster. Wanneer je bv vis hebt dan zit de vis zelf er tussen, en dan gaat het prima, bij m’n kleine stukken vlees lukt het niet om vlees tussen het uiteinde en het rooster te krijgen, de probe moet NL tot de markering er in geschoven worden

 • Reageer
  Rick
  vrijdag, 13 september 2019 at 13:58

  mooie review. ben het eens dat het jammer is dat de probe zo dik is (laat een gat achter). verder krijg je waarschuwingen zodra de probe 100 graden wordt, en dat wordt hij al snel in een Kamado.
  hoop dat de volgende versie van de probe minimaal 200 graden aan kan en dunner is.

 • Reageer
  Robbin
  dinsdag, 3 december 2019 at 00:54

  Sinds kort in het bezit van de Meater Block.

  Prachtig product, maar 1 heel groot nadeel!
  In mijn Weber Master touch GBS is de communicatie tussen de probes en het block ronduit belabberd.
  En daardoor voor mij een bijna waardeloos ding.
  Heb al contact gehad met Meater en die zeggen dat ik het block maar dicht bij de Weber moet zetten op een tafeltje.
  Waardeloos antwoord. Kan dan net zo goed een deels bedrade thermometer kopen.
  Heb nog een keer gemaild en om een oplossing gevraagd en die vraag is tot op heden nog niet beantwoord.

  Ik wacht vol spanning af.

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 4 december 2019 at 16:46

   Ik neem aan dat de probes hetzelfde zijn en je dus een tussenstation nodig hebt om het bereik groter te maken. Daarom lijkt het me ook logisch dat het block in de buurt van je barbecue moet staan omdat het signaal van de voelers niet heel ver komt. Dus wat dat betreft snap ik het antwoord van Meater ook. Voor mij is één van de voordelen dat er geen draad van je voeler naar de zender gaat. Ideaal bij een spit. Iets dat je met een deels bedrade thermometer niet voor elkaar krijgt.

 • Reageer
  Robbin
  woensdag, 4 december 2019 at 20:19

  Het block moet binnen een halve meter staan.
  Maat gedurende een BBQ sessie vervuild de sensor en werkt het niet eens meer als het block er pal naast staat.
  Maar daarvoor koop je toch geen draadloos device.
  En het is een ding van €299,-
  Daarvan mag je toch verwachten dat het goed is en goed werkt.
  het is geen ikea meter van €9,95

 • Reageer
  Messelis Mario
  zondag, 29 december 2019 at 17:36

  Hallo,
  Ben ook van plan om een meather plus te kopen heb nu de igrill 2 van weber en na een 10 tal keren bbqen zijn de probes stuk doordat ze telkens gekneld zitten tussen het deksel. En een proberen kost algauw 20 euro zou, was aan het denken aan de meather plus. Maar hoor toch wel wel enkele negatieve reacties. Welke raden jullie me aan, weet het op de duur ook niet meer. Je zou toch verwachten dat zo’n duur toestel feilloos marcheert.
  Grtjs Messelis Mario

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 31 december 2019 at 18:22

   Je kunt probes door de bovenste toevoer naar binnen voeren in een weber ketel. Ik hoor veel goede dingen verder over de meater+ het oude model heeft met bereik wat problemen. Maar als je bij de plus de houder vrij dichtbij plaats dan werkt het goed allemaal.

 • Reageer
  Alexander Klavert
  zondag, 19 april 2020 at 10:17

  dank voor de revieuw van meater + ik ga het straks uit proberen!
  mag ik een andere vraag stellen namelijk heeft u ook ervaring met bbq matjes van teflon?
  schijnt heel handig te zijn, je hoeft dan niet je rooster te boenen om het schoon te krijgen!
  ik hoor graag van u,
  mvg
  Alexander

  • Reageer
   noskos
   zondag, 19 april 2020 at 15:19

   Nee, heb ik niet. Ik zie dat ze regelmatig gebruikt worden voor kleine dingen, groenten en dergelijke. Maar daar heb ik een speciale geperforeerde BBQ schaal voor. En schoen boenen hoeft niet. Goed heet opstoken en de borstel erover. Nog even een natte lap er langs en gaan 😉

 • Reageer
  Kim
  woensdag, 17 juni 2020 at 09:41

  Bedankt voor de review, ik ben nog steeds aan het twijfelen tussen de Meater+ en de Igrill 2, ik ben bang dat de probe van de Meater echt te dik is, maar vind het cool dat hij ook de rust tijden kan weergeven, de Igrill 2 komt ook standaard met 2 probes. Zou wel eens een foto willen zien van de 2 probes langs één. Wie kan helpen kiezen….

 • Reageer
  Jan
  woensdag, 16 september 2020 at 14:07

  Vraagje. Ik ben sinds kort in het bezit van de meather plus. Nu is mijn vraag of ik ook een tweede probe via de app kun gebruiken?

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 29 september 2020 at 09:36

   Geen flauw idee. Ik heb alleen deze ene getest.

 • Reageer
  Kim
  dinsdag, 29 september 2020 at 10:46

  Dag Jan,

  Ben in het bezit van een meater Plus, maar na een dikke 2 maand vertoonde het “zwarte” deel barsten. Waardoor hij eigenlijk onbruikbaar was en niet meer waterdicht. Heb dit gemeld aan de Helpdesk en heb een nieuwe Probe opgestuurd gekregen. Maar enkel de probe zonder de houten lader.
  Het vreemde is nu dat ik 1 probe rechtstreeks met mijn GSM kan verbinden en de andere via de Houten lader/Bluetooth extender. Dus je kan die probes zonder houten lader/ extender rechtstreeks verbinden op je GSM. Alleen kan je er maar 1 Opladen.
  Heb die “kapotte” gelijmd het High Temperature lijm. om hem terug waterdicht te maken. dat is toch enkel om de externe temp te meten.
  Vind zelf dat de rechtstreekse verbinding stabieler is dan via de Houten extender…..
  Je kan alleen niet kiezen welke met de extender verbindt en welke met de extender….

  Groetjes Kim

 • Reageer
  Wimpie
  maandag, 15 februari 2021 at 18:55

  Top ding. Inmiddels is de app ook in het Nederlands. Gebruik deze in een kogel bbq van Weber, geen probleem ondervonden. Nadeel dat de probe een groot gat achter laat vind ik niet erg, uiterlijk in deze gaat nergens over. Gebruik deze voor grote stukken vlees. Voor een saté stokje niet echt inzetbaar. De probes van Weber zijn beduidend dunner, laten geen sporen achter. Maar met de iGrill 2 en 3 continue problemen gehad, in samenwerking met een iPhone. Nadeel van probes aan een draadje, dat ze naar een jaar of twee vervangen moeten worden. Hoe lang de batterij meegaat in de probe geen idee. Het geen mij in de eerste instantie tegen hield om deze meter te kopen. Maar kijk eens hoeveel apparaten op de markt zijn waarvan de batterij niet te vervangen is. Ik vind het een aanrader

 • Reageer
  Luc De Baets
  maandag, 6 juni 2022 at 15:24

  De meater app, geeft te snel het signaal, na een zeer korte rusttijd, ca, 1 min. dat het vlees klaar is om te eten.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.