2 In Restaurant Reviews

Melt in Parijs is een aangename verrassing

Melt, Parijs Als ik in Parijs ben dan eet ik graag een keer barbecue bij The Beast. De brisket daar is één van de beste van Europa en ze maken echte authentieke Texaanse barbecue. Vaak valt barbecue in een restaurant tegen. Ik was dan ook sceptisch toen ik aan de overkant van ons hotel in het 17de Arrondissement Melt, een nieuw barbecuerestaurant, zag zitten. Ik was ook niet van plan om er zomaar te gaan eten.

Maar zoals dat wel vaker gebeurt op onze vakanties, je loopt van ‘s-morgens vroeg tot heel laat in de middag en gaat even terug naar de kamer. En dan heb je eigenlijk geen zin meer om weer de metro in te duiken op zoek naar een restaurantje op mijn ellenlange to do lijst van Parijs.

Op de stoep van ons hotel zit een fantastisch kaaswinkeltje waar je ook heerlijke broodjes kunt kopen en ter plekke kunt opeten. Dus dat was het doel toen we min of meer het hotel uitstrompelden.
Helaas dicht, dus op naar een restaurantje om de hoek dat goede recensies had. Vol.

Ondertussen waren we al twee keer langs Melt gelopen en hing de zware lucht van rook en barbecue om de zaak heen. Binnen was het gezellig druk en de pitmaster stond aan de toonbank voor in de zaak net een brisket aan te snijden die er heel sappig uitzag. Zullen we dan toch maar de gok wagen?

Melt, ParijsBij binnenkomst legde de supervriendelijke man achter de toonbank in gebrekkig Engels uit dat we aan de balie moesten bestellen en dat het dan naar de tafel werd gebracht. Ook werd er iemand opgetrommeld die beter Engels sprak om ons te woord te staan. Na wat gezellig praten over barbecue en hun gerechten werd het tijd om te bestellen.

Brisket

Omdat we al de hele dag gebak hadden gegeten en zelfs op de kamer nog gebak hadden staan besloten we om niet al te veel te nemen. Ik nam de brisket met fries. Hetty ging voor hot wings ook met fries. Als drankje lemonade.

We werden naar onze plek gebracht en mochten ons nestelen in een gezellige booth. Overal in het interieur hangen foto’s van Amerikaanse smoke houses en barbecue joints. Leuk om dan te zien dat je in een aantal daarvan zelf ook bent geweest.

Toen het eten kwam waren we blij verrast. Drie grote plakken brisket en een zeer ruime portie wings vergezeld van patat, pickles, barbecuesaus en hun huisgemaakte bearnaisesaus. Gezien de prijs hele grote porties.

Melt, ParijsDe echte verrassing kwam echter toen ik de eerste hap van mijn brisket nam. Perfecte garing, een goed gekruide bark (de kruidige korst aan de buitenkant) en heerlijk sappig. Boven verwachting goed.
Ook de kippenvleugels waren erg goed. Pittig, maar niet te heet, mooi gaar en lekker mals.

Toen we gingen afrekenen en onze complimenten maakten vertelde de man achter de balie dat de pitmaster speciaal een nieuwe brisket voor me had aangesneden. Hij wilde me een ‘fatty’ stuk laten proeven, mijn favoriete deel van een brisket. ‘Dat doe je voor een collega barbecueër.’

Buiten bedankten we de pitmaster die glimmend van trots achterbleef toen we richting onze hotelkamer wandelden. Op weg naar een baba au rhum van Stohrer.Melt, Parijs

Melt

Melt heeft twee vestigingen in Parijs, de eerste vestiging bij Oberkampf en hun nieuwste vestiging, die wij bezochten, in Batignolles. Meer informatie vind je op hun website.

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Franz
  zondag, 9 december 2018 at 16:35

  Gaaf hoor… ik ga er zeker naar toe als ik naar Parijs ga.

 • Reageer
  Ronald
  maandag, 9 mei 2022 at 21:17

  Met mijn gezin ben ik afgelopen dinsdag bij Melt geweest. Ze spreken tegenwoordig allemaal Engels in Parijs . We hadden juist weinig die dag gegeten haha, zodat we van alles wat konden proeven. De brisket was hemels, hun buikspek ook. De Ribs waren goed (fall of the bone, ik hou zelf van een rib met iets meer bite) maar niet briljant, de saus van de Pulled Pork minder, de Tri Tip was ok. Misschien was de Tri Tip wel goed, en is het oneerlijk om het te vergelijken als je daarvoor de Brisket heb geproefd.

  De sfeer is heel relaxt. Een heerlijke avond gehad, en ik kan het van harte aanraden.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.