0 In Diversen/ Snacks

Pimento cheese jalapeño’s, pittige pepers met een kaasvulling

pimento cheese jalapeño'sToen ik ruim 10 jaar geleden begon met barbecueën kon je hier geen jalapeño pepers kopen. Inmiddels verkoopt de Lidl ze tijdens hun Mexicaanse weken en liggen ze zelfs bij mij op het dorp in het schap bij de Appie. Omdat ik nog wat pimento cheese over had van de pimento cheeseburgers leek het me leuk om een variant te maken op de ABT, dat zijn deze pimento cheese jalapeño’s geworden.

ABT’s zijn met roomkaas, pulled pork en barbecuekruiden gevulde jalapeño’s omwikkeld met bacon. De afkorting staat voor Atomic Buffalo Turd, dat klinkt niet smakelijk, maar dat zijn ze wel.
Ik heb voor deze variant de bacon uitgebakken, fijngehakt en door de pimento cheese gedaan en dat gebruikt als vulling voor de jalapeño pepers. Het eindresultaat een lekker pittige peper met een heerlijk zachte kaasvulling met bacon. Nou, als bij dat idee het water je niet in de mond loopt dan weet ik het ook niet meer hoor.

Ik heb ooit van Frits, mijn BBQ partner in crime, een rekje gekregen om pepers makkelijk rechtop op te barbecue te kunnen garen. Daar zat ook nog een speciaal mes/lepeltje bij om de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Heb je dat nou niet dan kun je ook een foliebakje gebruiken. Even omkeren en er gaatjes in maken waar je pepers inpassen. Het uithollen kun je met een theelepel doen.

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, snij dan de pepers in de lengte door. Haal de zaadjes eruit, vul ze en leg ze op het rooster.

Pimento cheese jalapeño’s

Ingrediënten:
6 jalapeño pepers
8 eetlepels pimento cheese (hoe je het maakt lees je hier)
4 plakjes gerookt ontbijtspek of streaky bacon

Bereiding:
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 175°C.
Bak de bacon krokant, laat even afkoelen en verkruimel dit.
Snij de topjes van de jalapeño’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
pimento cheese jalapeño's - de pepers
Meng de bacon door de pimento cheese en vul daar de pepers mee.

pimento cheese jalapeño's - pimento cheese en bacon
Doe de pepers in een rekje (of gebruik één van de oplossingen die ik hierboven beschrijf).

pimento cheese jalapeño's
Zet de pepers op de barbecue, weg van het vuur. Als je het lekker vindt kun je wat rookhout toevoegen aan het vuur, appelhout bijvoorbeeld.
Na 3 kwartier zijn je pimento cheese jalapeño’s gaar en mogen ze van de barbecue.

Laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert, de kaas is erg heet.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.