0 In Diversen/ Snacks/ Vegetarisch

Pimientos de Padrón, gegrilde Padrón pepers

Pimientos de PadrónPimientos de Padrón is zo’n Spaanse klassieker als je tapas gaat eten. Groene Padrón pepers die bijna allemaal vrij mild zijn op die ene na. Een soort Russisch roulette met je eten. Dat die ene hete er zo nu en dan tussen zit houdt verder niemand tegen om ze te bestellen. Dit is nou eenmaal een heel erg lekker voorafje of een goede snack voor bij de borrel.

Langzamerhand zie je steeds meer verschillende pepers opduiken bij speciaalzaken, maar ook in de supermarkt is een selectie aan pepers te vinden. Moest je verse Jalapeño’s een aantal jaar geleden nog zelf kweken, tegenwoordig liggen ze in bijna elke Appie. Maar ook Spaanse Padrón pepers kom je steeds vaker tegen. Het bereiden van deze pepers is echt heel erg simpel. In een minuut of tien zet je deze pepertjes op tafel.

Mocht je ze nou niet kunnen vinden bij je supermarkt dan is er altijd de mogelijkheid om je pepers online te bestellen. Westland Peppers zit twee dorpen bij mij verderop en sinds ik ze heb ontdekt ben ik meteen gestopt met het zelf kweken van pepers. Ik word niet door ze gesponsord, maar ik word blij van mooie, lokale producten en dit is zo’n bedrijf waar hele mooie dingen worden gekweekt.

Pimientos de Padrón

Ingrediënten:
Padron pepers
olijfolie (Spaanse als het even kan)
grof zeezout

Bereiding:
Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C. Als je niet weet hoe dat moet dan leg ik je dat hier uit.

Was de pepers en droog ze af.

Doe de pepers in een schaaltje en doe er wat olijfolie bij, genoeg om ze aan de buitenkant te bedekken en hussel dit even door elkaar.
Leg de pepers op het rooster van de barbecue boven de kolen.

Pimientos de Padrón op de BBQ.

Keer ze regelmatig om. je Pimientos de Padrón mogen van de barbecue af als ze hier en daar zwarte plekjes beginnen te krijgen.

Leg de pepers op een schaaltje, doe er een beetje olijfolie over en strooi er wat van het grove zeezout over voor je ze serveert. Zorg voor de zekerheid dat je melk in huis hebt voor het geval iemand de gelukkige is en de hete peper te pakken heeft 😉

 

Je vind BBQ-NL ook op Facebook of Instagram. Mocht je een recept van me maken en het daar posten dan zou ik het leuk vinden al je me er in tagt of de hashtag #noskosbbq gebruikt, dan zie ik jullie creaties vanzelf langskomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.