2 In Overgebleven Pulled Pork/ Snacks

Not So ABT’s, een milde variant van de Atomic Buffalo Turd

Not So ABT'sABT’s zijn typische barbecue snacks, de afkorting staat voor Atomic Buffalo Turds, vrij vertaald, Nucleaire Buffel Keutels. Het nucleaire wordt veroorzaakt door jalapeno pepers, die dit hapje van de nodige hitte voorzien. De oorsprong van dit barbecuehapje is onduidelijk. Ja, de VS, maar wie het ooit als eerste op de barbecue heeft gelegd heb ik niet kunnen vinden.
Helaas kon ik nergens jalapeño pepers vinden, dus gezocht naar een alternatief. Dit al snel gevonden in kleine oranje puntpaprikaatjes, die hier ook nog eens in de buurt worden gekweekt. Ze zijn een fractie groter dan jalapeño’s, maar missen de hitte, vandaar dat ik ze Not So ABT’s heb gedoopt.

Als je toch wat pit in je hapje zou willen hebben zou je kunnen kiezen voor een pittige rub, zoals mijn eigen NOSKOS the Jerk. Of je kunt je eigen favoriet iets oppeppen door er wat cayennepeper of pittig paprikapoeder aan toe te voegen. Het is een beetje spelen met de smaken.
Not So ABT's

Not So ABT’s

Ingrediënten:
8 kleine puntpaprikaatjes
1 pakje monchou roomkaas
8 plakken bacon
wat pulled pork, uitgebakken spekjes o.i.d.
barbecue rub naar smaak, bijvoorbeeld deze

Bereiding:
Haal het bovenkantje van de paprikaatjes af en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Meng het pakje monchou met wat fijngehakte pulled pork, uitgebakken spekjes etc. en wat van je favoriete barbecue rub.
Not So ABT'sVul de paprikaatjes, rol er een plakje bacon omheen en zet vast met een cocktailprikkertje. Bestrooi de bovenkant met een beetje barbecue rub.
Not So ABT'sRook ongeveer 1,5 uur in de smoker op 107°C of 3 kwartier indirect in je barbecue op rond de 175°C. Als de bacon knapperig is zijn je ABT’s klaar.

Ik heb van een omgekeerd foliebakje een rekje gemaakt om te voorkomen dat de vulling uit de paprikaatjes loopt, er zijn ook speciale rekjes voor in de handel.


Wist je dat BBQ-NL ook op Facebook of Instagram te vinden is? Mocht je een recept van me maken en het daar posten dan zou ik het leuk vinden al je me er in tagt of de hashtag #noskosbbq gebruikt, dan zie ik jullie creaties vanzelf langskomen.

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Rik
  maandag, 10 mei 2010 at 18:02

  Ik kon ook geen jalapenos vinden en heb rode puntpaprika gebruikt. Ik combinatie met de basic rub vond ik (en mijn bezoek) dit veel te zoet. Misschien lekker voor kinderen. Voor de volgende keer toch maar op zoek naar jalapenos. Ik denk dat het dan fantastisch wordt!

 • Reageer
  Gert-Jan
  zaterdag, 19 juli 2014 at 12:28

  Ik heb vorige week voor een feestje deze ‘Not so ABT’s’ gemaakt. Ik weet dat veel mensen niet van hete pepers houden, dus deze variant leek me een prima alternatief.
  Deze eenvoudige snack viel goed in de smaak. De rub bovenop is voor de smaak wel nodig.
  Om de paprika’s rechtop te houden hebben we van propjes aluminiumfolie een soort mini-eierdopjes gemaakt. Als je er eenmaal handigheid in hebt werkt dit ook goed.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.