224 In Pulled Pork

Wedstrijd pulled pork van de barbecue, zo maak je het

Wedstrijd Pulled Pork

De eerste keer dat ik pulled pork maakte is toch alweer een aantal jaar geleden. In de loop der tijd heb ik een hoop verschillende recepten en technieken geprobeerd. Omdat ik de mijlpaal van 150 keer barbecueën  dit jaar heb bereikt, wil ik met jullie mijn wedstrijd pulled pork van de barbecue recept delen.

Bij de meest basic vorm van pulled pork wrijf je je vlees in met een kruidenmengsel en leg je het in je barbecue op 107°C. Wanneer het een kerntemperatuur heeft bereikt van 93-95°C is het klaar. Bij die bereiding kom je een periode tegen die “de zone” wordt genoemd. In de zone stijgt de kerntemperatuur van je vlees niet maar blijft hangen. Toen ik begon met barbecuën was de algemene aanname dat de zone wordt veroorzaakt doordat het bindweefsel in gelatine wordt omgezet en de energie in dat proces ging zitten.

Voortschrijdend inzicht

Inmiddels zijn we wat jaren verder en hebben ook wetenschappers naar dit proces gekeken en blijkt dit te worden veroorzaakt door verdamping van vocht aan het oppervlak van je vlees. Over dat proces heb ik al eens een vrij uitgebreide blogpost geschreven die je hier kunt lezen.  Door je vlees in te pakken in aluminiumfolie zodra de zone begint stop je dat verdampingsproces en win je een aantal uur op de bereiding.
Niet alleen heb je tijdswinst maar je vlees blijft ook nog eens sappiger omdat bij de zone het vlees uitdroogt aan de buitenkant. Door ook nog eens de barbecue op een iets hogere temperatuur te 121°C te gebruiken kun je het proces nog meer versnellen. Ook dit heeft geen nadelige gevolgen voor het eindresultaat.

Deze twee veranderingen zorgen ervoor dat de tijd in de barbecue wordt teruggebracht van zo’n 18-20 uur naar 7,5 – 8 uur wanneer je een stuk procureur van 2-2,5 kilo bereidt.

Pulled pork injecteren?

Dan het recept, mijn wedstrijd pulled pork recept is geïnspireerd door het wedstrijdrecept uit het Wicked Good Barbecue boek (hier te koop bij bol.com). Omdat het een wedstrijdrecept is wordt het vlees geïnjecteerd. De voornaamste reden hiervoor is de jury maar één hap neemt en je wilt dat de smaak echt door het hele vlees zit en niet alleen aan de buitenkant.

Wanneer pak je pulled pork in?

De procureur ingepakt in aluminiumfolie.

Het volgende dat het recept anders maakt is dat je na zo’n 5 uur in de smoker het vlees insmeert met saus, dit laat je dan twee uur karamelliseren. Het vlees zit dan al in de zone maar eerst wordt het vocht uit de barbecuesaus verdampt en dat gaat dus niet ten koste van de sappigheid van je vlees.

Als de saus mooi donker en plakkerig is na twee uur pakken we het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie in. Dat inpakken in folie zorgt ervoor dat het vlees niet in de zone blijft hangen. Is het vlees dan eenmaal klaar en heeft het gerust, dan trek je het uit elkaar waarna je er nog een dunne saus doorheen mengt .
Het eindresultaat is heel erg mals en heeft heel veel smaak.

Westrijd pulled pork van de barbecue geeft een beter eindresultaat

Was de oude manier niet goed dan? Oh jawel hoor, maar deze wedstrijd pulled pork is gewoon nog lekkerder, veel sappiger en dat ook nog eens in een kortere tijd. Waarom zou je het dan niet zo doen? Omdat het niet stoer is als het geen 12 uur of langer duurt? Of omdat inpakken in folie geen “echte” barbecue zou zijn?
Nagenoeg alle teams doen het op deze manier, als het lekkerder zou zijn zonder inpakken dan zouden die dus niet winnen op de wedstrijden 😉

Procureur of Boston Butt voor pulled pork?

In dit recept gebruik ik procureur. In de VS gebruiken ze een andere snit uit de schouder, de Boston Butt. Die is hier we te koop maar omdat ze speciaal uitgesneden moeten worden zijn ze ook een stuk duurder. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Procureurs zijn hier ruim voor handen En hebben nog een ander voordeel, er zit geen bot in.

Als je dit recept voor een wedstrijd zou gebruiken dan moet je wel een Butt gebruiken om dat volgens de wedstrijdregels je alleen maar die snit mag gebruiken. Maar geen haan die daar naar kraait als je lekker in je achtertuin bezig bent.

Kruiden en sauzen voor pulled pork

Voor sommige van de sauzen gebruik je barbecuesaus als basis. Je kunt die goed zelf maken, mijn Sweet Smokey BBQ Sauce is erg lekker en werkt hier goed. Als je een kant en klare saus wilt gebruiken dan raad ik je mijn NOSKOS the Original Barbecue Sauce met alle plezier aan. Maar de meeste klassieke barbecuesauzen zijn goed te gebuiken.

Als je zelf de rub wilt maken dan is de Southern Succor Pork Rub heerlijk. Wil je een kant en klare rub dan is mijn Pulled Pork rub een aanrader.

Hoe serveer je deze wedstrijd pulled pork?

Wij vinden het het lekkerste om deze pulled pork op een zacht broodje te serveren met een paar schijfjes augurk en eventueel een pickle van rode ui. Maar met coleslaw is natuurlijk ook één van de klassieker. Maar je kunt er ook wraps of quesadilla’s mee maken. Of het in een gepofte aardappel serveren. Leef je uit zou ik zeggen!

Hoeveel broodjes haal ik uit dit recept?

Eén van de vragen die ik heel vaak krijg is: ‘Hoeveel pulled pork moet ik maken voor een bepaalde hoeveelheid mensen?’.
Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over. Op een broodje gaat ongeveer 100 tot 125 gram. Je haalt dus zo’n 15 porties uit dit recept. De meeste mensen hebben aan twee broodjes meer dan genoeg.

Overgebleven pulled pork opwarmen?

Het kan voorkomen dat je overhoudt als je deze wedstrijd pulled pork maakt. Niets aan de hand, want je kunt het heel goed invriezen. Ik vacumeer het. Maar je kunt het ook in hersluitbare diepvrieszakken doen. Doe niet alles bij elkaar, want dan heb je een grote klomp om te ontdooien. Eén of twee porties per zakje is precies goed. Druk het plat voordat je het invriest dan ontdooit het later een stuk sneller.

Opwarmen kan in warm water als je het vacumeert. In een schaal in de magnetron werkt ook goed, voeg een klein scheutje cola of appelsap toe voor een nog beter resultaat. In de oven of pan kan ook.  Wil je het niet op een broodje eten? Dan heb ik hier nog een heleboel leuke recepten voor overgebleven pulled pork die je kunt uitproberen.

In dit recept moet je verschillende sauzen maken en injecteren. Wil je een snelle, makkelijke variant dan is mijn simpele pulled pork een goed alternatief.

Wedstrijd Pulled Pork
Afdrukken Pin
4.34 van 36 stemmen

Wedstrijd Pulled Pork

Recept voor wedstrijd pulled pork van de BBQ. Door het vlees op een hogere temperatuur te bereiden en in folie te pakken is het eerder klaar en blijft het heerlijk sappig.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord Low & Slow, Pulled Pork
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 8 uur 30 minuten
Porties 15 porties
calorieën 167kcal
Auteur noskos

Ingrediënten

 • 1 procureur zo’n 2,5 kilo
 • PP Injectiemix recept staat hieronder
 • barbecuekruiden voor pulled pork zelfgemaakt of je favoriete merk
 • PP Glaze recept staat hieronder
 • PP Eindsaus recept staat hieronder

Extra benodigdheden

PP Injectiemix

 • 100 ml appelsap
 • 60 ml appelazijn
 • 40 ml honing
 • 30 ml worchestershire saus
 • 1 eetlepel zout
 • 1 eetlepel uiengranulaat

PP Glaze

 • 125 ml barbecuesaus zelfgemaakt of je favoriete merk
 • 2 eetlepels appelazijn
 • 2 eetlepels honing

PP Eindsaus

 • 125 ml vocht dat uit de folie komt als je minder hebt gebruik dan meer saus
 • 125 ml appelsap
 • 125 ml barbecuesaus zelfgemaakt of je favoriete merk
 • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eetlepels worchestershire saus

Instructies

Wedstrijd Pulled Pork

 • Snij het grootste deel van het overtollige vet van de procureur. Als er nog een beetje op zit is dat niet erg, als de grote dikke stukken maar weg zijn.
  Getrimde procureur.
 • Injecteer de procureur in een ruit patroon om de vijf centimeter met de PP injectiemix.  Per gat injecteer je ongeveer 28 ml marinade.
 • Bestrooi rijkelijk met de barbecuekruiden en pak in plasticfolie in. Laat 4 tot 8 uur in de koelkast liggen.
  Procureur geïnjecteerd en in de kruiden.
 • Maak je barbecue klaar voor indirect  barbecueën op 121°C. Als je niet weet hoe je dat moet doen dan laat ik je dat hier stap voor stap zien. Voeg het rookhout toe.
 • Haal het vlees uit het plastic en plaats het in de barbecue weg van het vuur. Plaats de voeler van de kernthermometer en sluit de deksel. 
  De prucureur na 5 uur in de barbecue
 • Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74°C is (wat het eerste gebeurt), smeer je het vlees in met opgewarmde PP Glaze.
  Procureur in de glaze op de BBQ
 • Laat nog twee uur liggen, je hebt nu een mooie bark, zo heet de korst aan de  buitenkant.
 • Haal het vlees uit de barbecue en pak het strak in twee lagen aluminiumfolie in.
 • Plaats terug in de barbecue en laat liggen totdat de kerntemperatuur 88°C is.
  Prik dan met de voeler van de thermometer of een metalen satéprikker hier en daar in het vlees om te voelen of het gaar is.
  De voeler of prikker moet er zonder al te veel weerstand in gaan. Denk aan boterzacht.
  Als dat zo is dan mag het vlees van de barbecue. Is dat niet zo, kijk dan na 15 minuten nog een keer. Soms is het vlees pas bij 96°C gaar.
  De procureur ingepakt in aluminiumfolie.
 • Haal de procureur van de barbecue, haal hem uit de folie en laat het vlees een kwartier uitdampen. Dat voorkomt dat het verder doorgaart. 
  Klaar om te pullen
 • Bewaar het vocht dat uit de folie komt komt voor de PP Eindsaus. 
 • Pak het vlees opnieuw in aluminiumfolie in en laat het zo een uur rusten.
 • Trek het vlees uit elkaar en vermeng met zoveel PP Eindsaus dat het goed op smaak en mooi sappig is.
  wedstrijd pulled pork
 • Serveer je wedstrijd pulled pork op een wit, zacht bolletje met wat schijfjes augurk of een flinke schep coleslaw

PP Injectiemix

 • Meng alle ingrediënten net zolang door elkaar totdat het zout is opgelost.

PP Glaze

 • Meng alles goed door en een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook.

PP Eindsaus

 • Breng alles in een klein pannetje aan de kook, en meng door het vlees, je zult niet alles nodig hebben.

Video

Voedingswaarden

Serving: 125g | Calories: 167kcal

Heb je mijn wedstrijd pulled pork gemaakt? Dan ben ik benieuwd wat je ervan vond. Laat je het me in een reactie hieronder of op social media weten? BBQ-NL is te vinden op Facebook en Instagram. Als je de hashtag #noskosbbq gebruikt dan zie ik het vanzelf langskomen op Instagram. 

Dit vind je misschien ook leuk

224 Reacties

 • Reageer
  Danny
  dinsdag, 20 november 2012 at 15:14

  Wow thanks voor de inside info…
  Ik ga hem zekers proberen.

  Binnenkort maar weer een aantal procureur
  halen

 • Reageer
  Huddie Lee Stokes
  dinsdag, 20 november 2012 at 16:17

  Weer goede Tips , bedankt we gaan er mee aan de slag !

 • Reageer
  Chris
  woensdag, 21 november 2012 at 13:06

  Bedankt om dit recept te delen Dennis!

 • Reageer
  martel
  donderdag, 22 november 2012 at 11:59

  Lekkeuh gaat ik zeker de volgende keer proberen

 • Reageer
  haxquiz
  vrijdag, 14 december 2012 at 10:47

  Wow, mooi recept!
  zodra er weer een PP komt, gaat het deze worden.

 • Reageer
  DutchCraftBeer
  zaterdag, 16 februari 2013 at 20:22

  Ik heb net een Berkshire schouder besteld en die schreeuwt om dit recept. Ik ga wel mijn eigen Apple BBQ-saus gebruiken. 😉
  Thanks Noskos!

 • Reageer
  Jan
  zondag, 31 maart 2013 at 10:43

  Gister gemaakt, de gasten waren zeer te spreken en wij natuurlijk ook.
  2.5 kg in 7.5 uur en in een uur op, geweldig.

 • Reageer
  Patrick
  donderdag, 15 augustus 2013 at 16:22

  Ik ga ‘m morgen proberen te maken.

  Ik heb ook het ‘Wicked Good Barbecue’ boek en het recept is inderdaad iets anders.. Heb je bewust deze aanpassingen gedaan vanwege de smaak of omdat het makkelijker was?

 • Reageer
  fons
  zaterdag, 21 september 2013 at 08:08

  Vandaag ga ik dit recept proberen! in ieder geval al vast bedankt voor de vele mooie recepten op deze site Nokos!

 • Reageer
  Linda
  zaterdag, 21 september 2013 at 21:49

  Deze zomer 2x gemaakt. Eerste keer was hij niet goed ivm kapotte thermometer op mijn BBQ. De tweede keer was hij geweldig!! 2.2 kilo om 8 uur op de BBQ en om 4 uur er weer af om te rusten. Om zes uur heerlijk gegeten met 7 volwassenen. Echt een aanrader!! Bedankt voor het geweldige recept!

 • Reageer
  Dave
  donderdag, 3 oktober 2013 at 09:16

  Toppertje dit. Afgelopen maandag op de bbq gelegd. Niet geïnjecteerd maar ondanks dat was de Pulled Pork super lekker. In het begin wat moeite om de temperatuur constant te houden in de kogel bbq maar gaandeweg ging dat steeds beter :-). Gaat zeker vaker gebeuren, nog weer even wachten tot de Boston Butt weer in de aanbieding is bij Beef en Steak.

 • Reageer
  Joost
  zaterdag, 8 maart 2014 at 16:24

  830 er op gegaan, tuintje opgeruimd en de hele dag lopen verheugen op later vandaag. Nog even en het is zover !

 • Reageer
  Lambert Ysbrandy
  maandag, 31 maart 2014 at 11:01

  Ik heb voor de eerste keer Pulled Pork gemaakt en dat is voor een amateur BBQ-er als ik wel een dingetje. Ik had procureur van 2,8 kg en mijn gebraad had toch wel zo’n 10 uur nodig om op 188 gr. Te komen. Godzijdank kon ik m’n visite koest houden met de altijd geslaagde opmerking dat het een natuurproduct is en bovendien waren zij net zo nieuwsgierig als ik.
  Het resultaat was overigens fenomenaal goed recept en wat kun je die BGE toch prachtig op temperatuur houden.
  Morgen maar wat kroketten maken. Ook lekker denk ik.

  Lambert Ysbrandy

 • Reageer
  Barbegoose
  maandag, 12 mei 2014 at 15:06

  Hi, misschien lees ik het verkeerd vandaar mijn vraag over het vocht wat gebruikt moet worden voor de eindsause. Er staat eerst..haal hem uit de folie en bewaar het vocht dat uit de folie komt komt voor de PP Eindsaus. Pak het vlees opnieuw in aluminiumfolie in en laat het zo een uur rusten. Onderin staat ½ cup vocht dat uit de folie komt na het rusten van de procureur. Welke van de 2 moet ik aanhouden?

  Gr

  • Reageer
   noskos
   zondag, 18 mei 2014 at 20:28

   Ik heb het aangepast, het moet het vocht zijn dat uit de folie komt nadat je het van de smoker hebt gehaald.

 • Reageer
  milly
  maandag, 19 mei 2014 at 15:52

  Hij ligt er nu 6,3 uur op. Kan haaaaast niet wachten 🙂

 • Reageer
  Bastiaan
  dinsdag, 10 juni 2014 at 21:08

  Al een tijdje op zoek naar een leuk recept voor mijn eerste PP en dit gaat hem zeker worden. Hoeveel kg heb je ongeveer nodig voor een man of 8 á 10? Alvast bedankt en laat je weten wat we er van vinden!

 • Reageer
  engelsman
  zaterdag, 28 juni 2014 at 20:27

  Van de week een stuk Iberico Cabecero van 1300 gram bij beef en steak gekocht. Zwaarder hadden ze helaas niet. Vandaag mijn eerste pulled pork gemaakt, Alles volgens bovenstaand recept. Wel al een paar dagen bezig geweest met de voorbereidingen.
  Na ruim 6 uur op de Green Egg en uur rusten kan ik zeggen dat dit een geweldige ervaring was. Had nog 300 gram over en daar wilde ik bitterballen van maken maar mijn dochter die bij het eten niet aanwezig was eiste dit deel op. Ga maar gauw weer e.e.a. inslaan.

 • Reageer
  Felix
  zondag, 3 augustus 2014 at 12:28

  1 woord, 8 letters:
  HEERLIJK!!

 • Reageer
  Martijn
  maandag, 4 augustus 2014 at 20:17

  Heb vandaag 2 * 2,5 Kilo gemaakt. Echt heerlijk. Heb nu de rest mooi in porties gevacumeerd in de diepvries liggen. Hoe kan ik dit het beste opwarmen. Gewoon in een pannetje het pakketje opwarmen in warm niet kokend water? Of opbakken?

 • Reageer
  Eric
  donderdag, 7 augustus 2014 at 16:48

  Bedankt voor de uitleg en het recept.
  3 weken geleden voor het eerst gemaakt en dit weekeind gaan we er weer voor.
  helemaal TOP

 • Reageer
  Mark
  zaterdag, 13 september 2014 at 14:16

  Vandaag mijn eerste mini PP aan het maken via bovenstaand recept.
  Een stuk varkensnek meegenomen uit de Duitse supermarkt waar ik een paar weken geleden was. Een stuk van 850 gram, vandaar de mini betiteling

 • Reageer
  emiel
  donderdag, 25 september 2014 at 12:56

  is uiengranulaat hetzelfde als uienpoeder

  • Reageer
   noskos
   donderdag, 2 oktober 2014 at 13:12

   Nee uiengranulaat is wat grover, uienpoeder klontert heel snel heb je met granulaat minder last van.

 • Reageer
  René
  zondag, 9 november 2014 at 13:30

  Bij dit recept pak je het vlees dus pas in lang nadat het de ‘zone’ heeft bereikt (70gr). Namelijk eerst 74 graden bereiken, dan insmeren en dan nog twee uur op de BBQ voordat hij ingepakt wordt. Wordt hij daar niet droger van?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 19 november 2014 at 14:56

   Er staat na 5 uur of wanneer je de 74°C bereikt. De bark heeft ook tijd nodig om te vormen en dat kun je niet forceren. Normaal pak je helemaal niet in en dan duurt het 18 uur, met deze methode heb je al 10 uur minder dat er vocht verdampt, dus ja, misschien wordt hij droger dan wanneer je meteen inpakt bij het begin van de zone, maar je wilt ook je mooie buitenkant hebben, ergens moet je een concessie doen.

 • Reageer
  Andre de gans
  donderdag, 18 december 2014 at 17:44

  Hi Noskos. De hoeveelheid injectiemis is ongveer 280 ml. Is dat genoeg voor een procureur van 2,5 kg?

  • Reageer
   noskos
   zondag, 21 december 2014 at 13:50

   Ja, hoor, dat is genoeg.

 • Reageer
  René
  zondag, 21 december 2014 at 17:19

  Het was heerlijk!

 • Reageer
  Han
  dinsdag, 26 mei 2015 at 18:54

  Superrrrrr wedstrijd pulled pork!

  Afgelopen. Weekeind de pulled Pork gemaakt
  Geweldig lekker 4 kg Bud alles op !
  Bedank voor het recept

 • Reageer
  Jeroen
  vrijdag, 29 mei 2015 at 15:38

  Wat een geweldig recept is dit. Heb gelijk vlees, thermometer & injectiespuit besteld. Vrouw schrok een beetje van dat laatste.

  Mijn stuk livar dat ik heb weegt echter 5,5 kilo en dit recept gaat uit van ongeveer de helft. Heb je enig idee wat dat betekent voor de kooktijden (zo ongeveer)? Twee keer zo lang lijkt me sterk, maar denk dat ik er wel wat uurtjes bij op mag tellen?

  Bedankt in ieder geval voor het delen van je recept: kan niet wachten tot het droog is!

 • Reageer
  Serge
  maandag, 8 juni 2015 at 13:46

  Vh weekend gemaakt, was heerlijk. Dank voor het recept!

  Bij mij kwam de PP echter bij 69 graden kerntemperatuur in ‘de zone’. jij geeft aan dat na 5 uur / kerntemperatuur 74°C het vlees ingemeerd moet worden met de glaze, dan nog twee uur op de Q en dan pas inpakken.

  Moet ik eerder de glaze er op smeren of hem langer oningepakt in de zone laten liggen?

  Dank!

  • Reageer
   noskos
   maandag, 8 juni 2015 at 14:45

   “Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74°C / 165°F is (wat het eerste gebeurd)” Staat er in mijn verhaaltje ik kan het niet duidelijker maken hoor 😉 Je hebt de tijd nodig om de “bark”, de kruidenkorst, te vormen, maar je wilt ook niet dat het vlees uren in de zone blijft.

 • Reageer
  Serge
  maandag, 8 juni 2015 at 15:12

  Thx Noskos – de 69 (de zone) graden werd al veel eerder bereeikt dan de 5 uur, dus zowel 74 graden als 5 uur was niet haalbaar. Het was een schouder van 2 kilo. Ik blijf proberen!

  Gave site!

  • Reageer
   noskos
   maandag, 8 juni 2015 at 15:33

   Waarom zou dat niet lukken? Zonder inpakken doe je er al snel met een kilo of twee schouder een uur of 12-14 over. Dan zit hij maar wat langer in de zone. Ook geen probleem.

 • Reageer
  Bertus
  zondag, 23 augustus 2015 at 10:27

  hey noskos

  Mooi recept ik heb hem nu 2 keer gemaakt en de 2de keer heb ik het azijn achterwege gelaten omdat ik zelf vond dat ie de smaak verpeste(of ik heb de verkeerde gebruikt) en vind hem zo veel lekkerder.
  Kreeg al van de buurtjes op de camping te horen dat ik in een restaurant thuishoor.

  Verder mooi site man, ga zo door

 • Reageer
  Danny
  donderdag, 24 september 2015 at 19:08

  Noskos , geweldige site morgen voor het eerst pulled pork maken op mijn bge.
  Dank je .

  Gr Danny

 • Reageer
  Pauline
  zondag, 4 oktober 2015 at 08:59

  Ik weet het, het hoort niet, maar je kunt PP toch ook in een (hetelucht) oven maken? Als ik dezelfde temperaturen aanhoud als op de bbq of green egg dan moet dat toch goedkope?

 • Reageer
  Pauline
  zondag, 4 oktober 2015 at 09:01

  Goed komen bedoel ik

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 16 oktober 2015 at 16:07

   Ja hoor dat kan gewoon. Maar je mist wel de karakteristieke BBQ smaak.

 • Reageer
  GuusS
  zondag, 18 oktober 2015 at 01:10

  Vandaag een heerlijke PP van 2,5 kg gemaakt volgens deze methode. Het was overheerlijk en we hebben met zeven personen dit kunststukje binnen een half uur opgegeten. Top!

 • Reageer
  jeroen
  zaterdag, 31 oktober 2015 at 09:48

  Vandaag voor de 4e keer deze PP aan het maken. Recept is geweldig en valt bij iedereen in de smaak.
  Thnx voor het delen.

 • Reageer
  Olivier
  dinsdag, 10 november 2015 at 17:02

  Vrijdag zal ik me ook wagen aan een PP.
  Ben benieuwd.
  Dit wordt mijn eerste PP, Ik zal dit recept gebruiken.
  Fingers crossed!!!!

 • Reageer
  ruud
  zaterdag, 12 december 2015 at 19:28

  spullen besteld (injectie naald en iGrill2)
  Vrijdag voor het eerst maken….ben benieuwd

 • Reageer
  liesbeth
  zondag, 27 december 2015 at 22:08

  als je de pp een uur laat rusten en dan uit elkaar trekt met 2 vorken is hij dan niet koud?

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 1 januari 2016 at 14:54

   Nee hoor, dan is het nog zo heet dat je je handen er aan verbrand.

   • Reageer
    liesbeth
    vrijdag, 1 januari 2016 at 17:59

    bedankt voor je reactie.inmiddels gemaakt voor oudjaarsdag was heerlijk weer en hij was super lekker en nog heerlijk warm ,en zo mals

 • Reageer
  gerald
  zaterdag, 9 januari 2016 at 22:51

  Prima recept !!! ik heb vandaag een boston butt van B&S van 6 kg gemaakt. Ik heb voor een beetje gemak gekozen en en smokehouse all purpose bbq rub gebruikt . Voor de barbecuesaus American Stockyard Smokey Sweet, deze is wat minder uitgesproken dan de kc pitmaster en iets zoeter. 10.00 op de green egg bij 120 graden, 3 handen snippers appelhout, en 5 uur later de glaze. ( kern was toen 64, gestart bij 0 ( Gisteren bevroren gehaald, eerst in water ontdooid,het vet weggesneden en in de rub gezet en als laatste geinjecteerd , er zaten nog wat bevroren stukken in maar daar doen we niet al te moeilijk over. Teruggezet in koelkast. Volgende keer misschien niet meer doen….. ) Na 2 uur was de korst mooi taai (niet hard) en heb toen de boel in alufolie ingepakt. Uiteindelijk om 21.00 was de kerntemperatuur 88 graden en heb ik em een half uurtje laten rusten voordat mn nieuwsgierigheid het won van het verplichte uur rusten. Ik moet zeggen damn tasty en hardstikke leuk om te maken. Bedankt voor je recept !

 • Reageer
  Bas
  zondag, 13 maart 2016 at 21:41

  Fantastisch Lekker, en erg leuk om te maken ! ♨️

 • Reageer
  Martijn
  woensdag, 16 maart 2016 at 08:37

  Met de pasen dit recept proberen, wel even een vraagje over het rookhout, dit gelijk vanaf het begin in de bbq doen of pas na de glaze?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 16 maart 2016 at 11:16

   Meteen met je vlees erop. En ook je vlees gewoon vanuit de koelkast je barbecue in. Op die manier krijg je de mooiste rookring in het vlees.

 • Reageer
  Jeroen
  zondag, 20 maart 2016 at 09:31

  Hallo, ik heb alle stappen doorlopen. Alleen 1 uur laten rusten werd een half uur omdat iedereen honger had.. Toen ik wilde gaan pullen bleek dit niet te lukken dus heb het maar in stukken gesneden. Kan je aub vertellen of dit inderdaad komt door niet lang genoeg laten rusten of is ergens anders iets misgegaan? Het maakte het er trouwens niet minder lekker op!

  • Reageer
   noskos
   maandag, 21 maart 2016 at 10:55

   De temperatuur is slechts een indicatie van of het vlees op het juiste punt is. bij 88°C prik ik met een voeler van de thermometer in het vlees, die moet erin gaan als boter. Is dat niet het geval dan ben je er nog niet. Gewoon na een kwartier weer kijken. Net zolang tot het wel zacht is. Dan pas uit de barbecue en laten rusten.
   En als je niet op tijd klaar was ben je ook niet op tijd begonnen 😉 Je kunt het vlees makkelijker warm houden dan gaar krijgen, dus volgende keer eerder beginnen!

 • Reageer
  Maarten
  maandag, 21 maart 2016 at 19:54

  Hoe houd je het vlees dan warm? In handdoeken?

 • Reageer
  Jeroen
  woensdag, 23 maart 2016 at 13:26

  Dank je wel voor de tip. Dus niet allen vertrouwen op de thermometer Maar ook op gezond verstand. Dank!

 • Reageer
  joey
  zondag, 27 maart 2016 at 16:13

  wat bedoel je met een cup appelsap ?

 • Reageer
  Jos
  zaterdag, 2 april 2016 at 14:49

  Vandaag mijn Kamado ingewijd en vanaf vanmorgen wacht ik op het signaal. Eerst spannend, krijg ik de juiste (lage) temperatuur… Als dat dan loopt, boekje erbij. Inmiddels de glaze aangebracht en de twee uur tot het inpakken is begonnen. Het ruikt al uren lekker. Wat ben ik benieuwd!

 • Reageer
  Frank
  zondag, 3 april 2016 at 09:57

  Nou ik ben er ook aan begonnen met bbq smoker half 7 begonnen dus vanmiddag hoop ik lkkr te eten
  Vanmiddag meer

 • Reageer
  Pascal De Boeck
  maandag, 4 april 2016 at 22:02

  Woensdag is het weer zover, voor het eerst op een ProQ watersmoker. I kijk er alweer naar uit.

 • Reageer
  Erwin Amesz
  vrijdag, 20 mei 2016 at 11:30

  Beste Noskos,

  Wat is jouw ervaring qua tijdsduur met een varkensschouder of Boston Butt van zo’n 4 kilo?? Wel natuurlijk met de texas Crutch/Wedstrijdrecept!!!

  Gr. Erwin

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 20 mei 2016 at 16:22

   Een uur of 9 tot 10 zou ik zeker vanuit gaan.

 • Reageer
  Jelle
  zaterdag, 28 mei 2016 at 16:29

  Ik ben er ook mee aan de gang gegaan en nu na een dikke 6 en een half uur nog net 70 graden, terwijl de weber toch 150 aangeeft als keteltemperatuur.
  Na 5 uur bij 66 graden geglazed en nu ingepakt in de folie. hopelijk kan ik het vanavond nog opeten, de temp wilt niet echt doorstijgen.

  Het ruikt heerlijk, en ben er zeker van dat het goed gaat smaken, maar 8 uur vind ik toch wat optimistisch.

  De boston butt die erop ligt is 2 kg.

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 3 juni 2016 at 10:26

   Er zijn veel oorzaken waarom dingen anders gaan. De belangrijkste temperatuur. Is de temperatuur die je barbecue aangeeft dezelfde als van je rooster? Vaak zijn die thermometers in je barbecue toch net weer anders.

 • Reageer
  Geert
  zondag, 5 juni 2016 at 08:51

  Noskos bedankt voor het delen van dit recept! Gisteren genoten van een heerlijk broodje pp!

 • Reageer
  Eddy
  zaterdag, 25 juni 2016 at 12:07

  Heb het recept de afgelopen jaren nu ongeveer 8 keer gemaakt in de BGE
  Blijft een geweldig goed en lekker recept.
  Bedankt noskos !

 • Reageer
  Alfred
  zondag, 3 juli 2016 at 20:51

  Superrecept, HEERLIJK. Hier maak je vrienden mee.
  Na 9 uur was de 2,5 kilo procureur op 88 graden.
  Voor het eerst de minion methode gebruikt op m’n 47cm. Weber, constante temperatuur en niet hoeven bijvullen. GEWELDIG !!!
  Alleen jammer dat er na 9 uur nog 1,8 kilo vlees overblijft.
  Volgende keer maar wat zwaarders kopen.( op dringend verzoek van de visite )

 • Reageer
  Sören
  dinsdag, 5 juli 2016 at 11:19

  Gisteren gegeten. Het vlees niet ingepakt en coleslaw bij het broodje gedaan. 16 uur op de bbq. Maar het was het wachten meer dan waard. Dit ga ik zeker nog een keer doen.

 • Reageer
  Patrick verwimp
  zaterdag, 16 juli 2016 at 17:20

  Top recept, ik heb m stap voor stap gevolgt. Enige is, dat mn kern temeperatuur na, het inpakken, bij een constante dome temp. Van ongeveer 120 gr celcius, over de gehele duur van de bereiding gezien, op 92 graden zat. Dit is 4 graden hoger dan de kern temperatuur, op een totale duur van 9 uur.
  Verders, helemaal geweldig !!!

 • Reageer
  Patrick verwimp
  zondag, 17 juli 2016 at 08:16

  Gisteren deze overheerlijke en super malse pp gemaakt.
  Heeft in totaal 9 uurtjes geduurd, met een eind kerntemeratuur van 92 graden celcius.
  Super bedankt voor dit prachtige recept nokos !!!

 • Reageer
  Yves van ham
  zaterdag, 30 juli 2016 at 12:49

  Super recept !
  Al enkele keren gemaakt en nu liggen er weer 3 in de wsm 🙂

 • Reageer
  Jeroen
  woensdag, 17 augustus 2016 at 22:50

  Bij mijn zelfgemaakte smoker http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13238.30 (pag.3) is het best wel een opgave om de temperatuur aan de lage kant te houden, wat is het risico om met een iets hogere temperatuur zeg een 200 graden een pulled pork te smoken ?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 7 september 2016 at 15:15

   Op hoge temperatuur kan ook, maar low en slow geeft een beter eindresultaat.

 • Reageer
  Jens
  woensdag, 14 september 2016 at 20:54

  Waar is de Whiskey gebleven van een eerder recept ? Is daar en reden voor.

  Alvast bedankt

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 14 september 2016 at 23:31

   Wat bedoel je met waar is de whiskey gebleven?

 • Reageer
  Stan
  vrijdag, 28 oktober 2016 at 13:09

  Ik ga morgen het bovenstaande eens proberen met 4kg buston butt.
  Heb 1 keer eerder pulled pork gemaakt, maar dan zonder inpakken en halverwege te moppen

  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 • Reageer
  Robbert
  donderdag, 1 december 2016 at 20:02

  Even een vraag in de categorie vloeken in de kerk. Als ik het rookhout weglaat, kan ik dan de rest van het recept volgen en het vlees in de oven bereiden i.p.v. de BBQ?

  • Reageer
   noskos
   zondag, 4 december 2016 at 19:14

   Oven? Pek ende veren 😉 Nee, hoor, dat kan gewoon, maar dan mis je wel de karakteristieke rooksmaak natuurlijk. Een barbecue is ook eigenlijk niets anders dan een kolen gestookte oven. Dus alles wat in een oven kan kan ook in de barbecue.

 • Reageer
  Willem
  zondag, 11 december 2016 at 14:39

  Gisteren voor de tweede maal gemaakt omdat de eerste zo goed smaakte!
  Vier proceruurs in totaal 7600gram op mijn UDS met heatermeter, wat een succes zeg. Met 27 man van gegeten en overladen met complimenten. Ga door met het delen van dit soort gerechten want hier gaat mijn bbq hart sneller van kloppen.

 • Reageer
  Frank
  maandag, 19 december 2016 at 06:16

  Hij ligt er op, 5100 gr. Boston Butt. Half 5 het wekkertje gezet voor toch wat tijdmarge. Ervaring leert dat het altijd net even wat langer duurt. Als het net zo goed smaakt als je recepten van de Brisket, Karbonade , lamsbout en spareribs dan heb ik al weer zin in vanavond.
  Ik hoop nog veel recepten van je te bereiden.

 • Reageer
  Ger
  vrijdag, 23 december 2016 at 18:35

  Vandaag voor de 2e keer pulled park aan het maken op deze manier.
  Met kerst Pulled Pork: beter gaat het niet worden.
  Omdat er maar 1 op mijn kleine Kamado past heb ik de 2e op mijn WGA gemaakt.
  Ging ook prima. Een alu druipbakje bovenop de briketten als heat deflector. Niet ideaal maar wel acceptabel.

  Super recept. Bedankt!

 • Reageer
  Niels zonneveld
  zondag, 1 januari 2017 at 17:53

  Wat een geweldig recept! Bedankt voor het delen, dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik hem maak!

  Een kleine vraag, ik. Heb de bbq sauce precies volgens het recept gemaakt en deze heeft ca 6 weken in potten gestaan, maar ik vindt de na kick nog enorm (brand in de keel)
  Weet je een truc om mijn resterende sauce wat af te zwakken ?

  Bedankt

  Niels

  • Reageer
   noskos
   zondag, 1 januari 2017 at 18:27

   Het enige dat hitte veroorzaakt in de noskos sweet & smokey saus is de chilipoeder. Ik weet niet hoeveel saus je gebruikt, maar je zou nog een batch (of een halve) kunnen maken zonder chilipoeder. Als je dan je oude saus mee kookt en het weer in maakt dan heb je een mildere saus.

   • Reageer
    Niels Zonneveld
    maandag, 2 januari 2017 at 16:13

    Ik was al bang dat je dat ging zeggen 😉

    van de andere kant, meer van deze sauce op voorraad is zeker geen straf 😉

    bedankt en groet

    Niels

 • Reageer
  Rien Sterk
  zaterdag, 7 januari 2017 at 15:33

  Echt een geweldig recept, tijdens Oud en Nieuw voor 12 personen de Pulled Pork gemaakt en het was een groot succes. Vandaag op herhaling, nu 3kg procureur voor 8 personen.

 • Reageer
  Sjoerd
  zaterdag, 7 januari 2017 at 22:25

  Dank je Noskos,

  Ik heb het nu twee keer gemaakt. Vandaag was de temperatuur wat lastiger te regelen met uitschieters naar 135 graden, maar ik denk dat het juist met dit recept allemaal wat minder uitmaakt. 2,5 kg was in ongeveer 8-9 uur gaar.

  Ik vind je saus erg lekker, ook zonder liquid smoke (ben daar niet zo’n fan van). In plaats van liquid smoke maak ik het wel iets pittiger, vooral na een paar weken is alles dan goed in balans. Voor melasse kun je appelstroop of keukenstroop nemen. Zout zit al in je recept.

 • Reageer
  Bas
  zondag, 8 januari 2017 at 13:24

  Is de eindsaus (waardoor het vleesvocht zit) ook houdbaar in deckoelkast? Hoelang?
  Tnx

  • Reageer
   noskos
   zondag, 8 januari 2017 at 15:10

   Ik zou het maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren, net zoals ik met vlees doe.

  • Reageer
   Sjoerd
   zondag, 8 januari 2017 at 17:37

   In de eindsaus zit vleesvocht, dat zou ik niet zo lang bewaren. Ik maak wel altijd een voorraad van Noskos’ bbq saus en doe dat in kleinere weck potten die ik steriliseer. Die kun je zeker 6 maaanden in de koeling bewaren, misschien zelfs langer en ook in de voorraadkast (ongeopend).

 • Reageer
  Rob Damen
  maandag, 3 april 2017 at 13:16

  Hey Noskos, dit weekend voor het eerst pulled pork gemaakt, met bovenstaand recept! En met een heerlijk resultaat! Ook de coleslaw van de SeasideSmokers gemaakt, zeer lekker! Alles gaat binnenkort zeker in de herhaling!! Keep up the good work. Trouwens ook een heerlijke sukade (flatiron steak) op Oosterse wijze gemaakt (www.savorysweetlife.com). Zeker de moeite waard om eens te proberen. Grtjs Rob

 • Reageer
  GUY
  zaterdag, 15 april 2017 at 10:52

  Na vijf uren moet het vlees nog twee uren gegaard worden . Welke temeratuur? Moet er dan houtskool en evt houtchunks worden toegevoegd want anders geraak je toch nooit aan 88 gradenCelsius
  Met vriendelijke groet, Guy

  • Reageer
   noskos
   maandag, 17 april 2017 at 22:49

   Gewoon op 121°C doorgaan, als je een smoker als de WSM of een kamado gebruikt hoef je niets bij te vullen. Die redden het makkelijk 10 uur en langer zonder bijvullen. Rookhout doe je alleen aan het begin.

 • Reageer
  Jack
  donderdag, 18 mei 2017 at 17:16

  ik heb hem al eens gemaakt was een daverend succes ga hem dit weekend weer maken bedankt voor je uitstekende recept , wordt gegarandeerd een hit bij de bbq feesten

 • Reageer
  jack
  zondag, 21 mei 2017 at 12:38

  kan ik je een foto van mijn bark sturen daar krijg je gegarandeerd honger van

 • Reageer
  Bbq
  zaterdag, 10 juni 2017 at 21:42

  Na het uitpakken heb ik er bbq saus overheen gemopt en terug gedaan op de bbq nu is de kerntemperatuur opeens teruggezakt naar 74. Heb ik iets verkeerd gedaan? Kan ik dit afwachten totdat hij weer gaat stijgen of kan ik hem weer beter in aluminiumfolie doen om vervolgens weer op temperatuur te brengen en dan weer uitpakken en kijken of het dan wel goed gaat? Bbq temp is wel goed.

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 10 juni 2017 at 22:11

   Als je tot minimaal 88° hebt gegaard is er niets aan de hand, dan is je vlees gaar en pullbaar. Dan is het een kwestie van de saus laten karameliseren. Het afkoelen komt doordat er vocht aan de buitenkant zit en de temperatuur stijgt pas weer als dat weg is.
   Heb je niet tot 88°C gegaard dan moet je of zo doorgaren, dat duurt erg lang. Of weer inpakken.
   Maar ik snap niet waarom je het zo doet. Staat ook niet in het recept en dat is niet zonder reden dus.

 • Reageer
  Philip Van Gorp
  dinsdag, 25 juli 2017 at 00:14

  Mooi recept ga ik zeker deze week gebruiken.
  Voor het rookhout wel if niet een half uur in water leggen?
  Of rechtstreeks op het vuur of een smokebox gebruiken?
  En hoe groot moeten die chunks zijn?

  Hopenlijk hoor ik van u

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 25 juli 2017 at 10:09

   Chunks zijn normaal een centimeter of 10. Weken doe ik niet, het water trekt bij hardhout maar een paar millimeter naar binnen. Ook mijn snippers week ik niet, heb ik net een mooi vuurtje gebouwd ga ik er water opgooien. Een smokerbox is handig als je een gasbarbecue hebt, bij een kolen barbecue mag het hout zo het vuur in.

 • Reageer
  Edwin
  vrijdag, 4 augustus 2017 at 14:03

  Hoi Noskos, kan ik de pp pullen en met de eindsaus in de diepvries bewaren? P.s. top site Noskos. Gr Edwin

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 5 augustus 2017 at 22:32

   Ja hoor, zo doe ik het ook altijd.

 • Reageer
  Vincent
  vrijdag, 6 oktober 2017 at 16:52

  Dag Noskos,
  ik heb al een paar keer met succes dit uitgevoerd. Nu denk ik er over om het met wild zwijn te gaan doen. Heb jij daar ervaring mee? zijn de temperaturen anders dan bij gewoon varken?
  hoor graag van je!
  En in ieder geval bedankt voor alle info en inspiratie via deze site!

 • Reageer
  Harm Achten
  zaterdag, 10 februari 2018 at 14:48

  Hoi,ben nu pp aan het maken om 8.30 erop gelegd zit nu op 71 moet ik wachten met insmeren tot 74 kern?

 • Reageer
  Philip Van Gorp
  dinsdag, 20 februari 2018 at 17:05

  Kan je dit langer bewaren?
  Bv in de diepvries

  • Reageer
   Sjoerd de Vries
   dinsdag, 20 februari 2018 at 20:54

   Was het niet zo lekker dan? Is bij ons op als je je omdraait. Pulled Pork is goed in te vriezen. Eventueel wat smeuïg maken met wat saus. Blijft paar maanden goed.

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 21 februari 2018 at 21:29

   Ja hoor, portioneren en dan in een diepvrieszakje of even vacumeren en de vriezer in.

 • Reageer
  Lex de Kam
  zondag, 8 april 2018 at 17:06

  Hi Noskos, terwijl ik dit typ ligt de procureur er al 8,5 uur op en is bijna klaar dus nog even wachten maar ik had een vraagje over het injecteren en het rubben.

  Is het niet handiger om eerst te rubben en daarna te injecteren?
  Ik had namelijk dat ik na het injecteren de rub erin wreef maar met de druk die ik erop gaf(was niet hard ofzo) kwam er toch ook weer wat injectie vocht naar buiten.

  Groetjes Lex

  • Reageer
   noskos
   maandag, 9 april 2018 at 11:41

   ‘de rub erin wreef’ Die zin is je probleem. Als je hebt geïnjecteerd, de injectie die over je vlees loopt over verdelen en dan je rub gelijkmatig erop strooien. Het heet wel een rub, maar je hoeft niet te wrijven.

 • Reageer
  Lex de Kam
  maandag, 9 april 2018 at 20:52

  aaaah kijk super, daar heb ik wat aan!!
  Ik had het idee dat je er juist voor moest zorgen dat er helemaal niks uit kwam bij het injecteren maar dat is dus niet erg.
  Ik kan gewoon volgende keer de juiste hoeveelheid injecteren en niet meer wrijven hahaha.
  Al doende leert men.
  Hij was alsnog super lekker!!
  Bedankt voor je antwoord!!

 • Reageer
  Explosive
  maandag, 7 mei 2018 at 20:44

  Hoi, mooi om te zien dat dit recept nog vaak wordt gebruikt. Ik ga het zelf ook eens proberen. Het lijkt me geen probleem als de injectie mix en de rub in/op het vlees zit, deze langer dan 8 uur in de koelkast te leggen? En wat is jou mening over de kerntemp? Ik snap dat het vlees de juiste gaarheid heeft bij 88 graden. Maar tegenwoordig zie ik vaak ook iets hogere temperaturen (92-93 graden)?

  • Reageer
   noskos
   maandag, 7 mei 2018 at 21:42

   Het vlees is al gaar bij 70°C. Bij 88° begint het zo gaar te worden dat je het uit elkaar kunt trekken. Maar dat geldt niet voor elk stuk vlees. Dus gebruik de 88° als indicatie, prik met de voeler van je thermometer en kijk of die er zonder al te veel weerstand in gaat. Is dat niet het geval dan laat je het nog even liggen tot een hogere temperatuur en probeer je het weer. Ik heb weleens gehad dat het pas goed was bij 95°C.
   Langer dan 8 uur is geen probleem, maar ik zou er geen 24 uur van maken. Dan zou ik kort van te voren injecteren en rubben.

 • Reageer
  Explosive
  vrijdag, 11 mei 2018 at 21:29

  Zojuist klaar met de Heyde Hoeve Boston Butt van 2,5 kilo. Alles volgens het boekje gedaan. Bij 88 graden geprikt en inderdaad nog niet heel zacht overal. Half uur later al wat beter, maarja heb geen echte referentie hoe zoiets moet voelen, dus eraf gehaald bij 90-91 graden. Uitgepakt, vloeistof afgegoten en opnieuw ingepakt en 2 uur laten rusten. Schouderbot kwam er makkelijk uit. Daar langs zat een erg taai peesachtig stuk? En gek genoeg 1 deel van de Boston Butt kurkdroog. Andere delen wel ok, misschien verwachte ik er teveel van? Het was pull baar maar niet super mals. Geen idee of het nu te lang of te kort is geweest. Baal er wel van. Heb een kilo kunnen redden. Kan me haast niet voorstellen dat het droge stuk malser was geworden als ik het nog langer had laten liggen? Totaal heefr het 8 uur geduurd.

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 12 mei 2018 at 11:39

   Waarschijnlijk was dat de money muscle, een stuk dat op een soort varkenshaasje lijkt qua vorm en eerder gaar is dan de rest. Voor thuis gebruik ik ook procureur. Bij wedstrijden gaat dat deel er eerder af.
   Thuis kun je dat deel ook goed fijnmaken, eventueel hakken en mengen met wat van de vleessappen en saus.

 • Reageer
  Sjoerd
  vrijdag, 11 mei 2018 at 23:19

  Noskos geeft hierboven aan dat het sons wel bij 95 graden pas goed was. Ik gebruik zelf meestal goedkope procureur van de MAKRO, dus zonder bot. Ik maak het smeuïg met Noskos saus, staat in het recept een link, dat is hele goede saus.

 • Reageer
  Explosive
  zondag, 13 mei 2018 at 09:01

  Bedankt voor de info, weer wat geleerd. Het recept was overigens erg goed. Wat wel goed te pullen was, was een dag later gegeten en gewoon lekker.

 • Reageer
  Robby
  donderdag, 14 juni 2018 at 09:00

  Ik wil deze zondag voor het eerst pp maken. Nu staat er in je recept 121 graden. Maar bedoel je daarmee de dome temperatuur of rooster temperatuur? Ik heb een Weber master touch gbs en de verschil tussen dome en rooster temperatuur is altijd tussen de 20 en 30 graden.
  Welke temperatuur moet ik dan aanhouden?

  • Reageer
   noskos
   donderdag, 14 juni 2018 at 11:06

   Ik geef altijd de temperatuur op het rooster. Dat is waar je vlees ligt, dat is de temperatuur waarop je het gaat bereiden.

 • Reageer
  Robby
  donderdag, 14 juni 2018 at 11:18

  Super bedankt voor die snelle reactie.
  Ik zal zondag wel laten weten of de pp gelukt is.

 • Reageer
  Michel Groenewegen
  donderdag, 23 augustus 2018 at 17:23

  Deze nu voor de tweede keer gemaakt op de Weber, zonder bbq ervaring. Ik had me wel goed ingelezen…. Super resultaat…. Ik had de koolsalade van een andere site genomen (Aanrader bluesmokebbq.nl) Maar wat een geweldige site is dit zeg…. Zonder ervaring lukt het met deze site twee stukken procureur van 2,3 kilo te garen… Ik deed er al met al zo’n 10 uur over alvorens deze gegeten kon worden maar het is het waard(ik deed er ongeveer een uur over voordat de bbq temperatuur onder controle was)…. Zaterdag gaan we voor de drie kilo short ribs ….

 • Reageer
  Rob
  zaterdag, 16 februari 2019 at 14:53

  als je pulled pork over hebt kan je het dan ook weer opwarmen de volgende dag?

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 16 februari 2019 at 15:54

   Ja hoor, dat kan heel goed. Je kunt het in een pannetje doen, au bain marie of mijn favoriete methode met een een scheutje cola even in de magnetron. Je kunt ze het ook in één van deze recepten gebruiken.

 • Reageer
  Nic
  dinsdag, 7 mei 2019 at 15:07

  Donderdag is het weer zover, pulled pork op de “noskos” manier. Maar geen procureur ! Een Boston butt van 7 a 8 kg op de Napoleon. Gaat dus een poosje duren 😉 Tijd voor n goed glas en goede sigaar met mn vrienden. Deze pulled pork is een genot om te verorberen en te maken. Thnx voor het delen !!

 • Reageer
  Daan
  maandag, 20 mei 2019 at 09:58

  Helaas is het bij mij niet goed gelukt.
  Een snake gelegd van kokosbriketten en het vlees in het midden. Temp lag rond de 117/120. Om 6:00 het vlees erop en om 17:00 nog steeds een temp van 70. Na de eerste 5 uur zou hij volgens dit recept al op 74 graden moeten zitten. Toen was hij bij mij pas 45 graden.

  Uiteindelijk de temp van de bbq omhoog gegooid naar 180 graden en toen wilde hij wel. Smaakte verder goed, maar niet boterzacht.

  • Reageer
   noskos
   maandag, 20 mei 2019 at 10:58

   Waar heb je die temperatuur van je barbecue gemeten? Ik heb het idee dat je bent uitgegaan van wat de thermometer in de deksel van je barbecue aangeeft en dat is niet hetzelfde als wat de temperatuur is ter hoogte van het rooster.

 • Reageer
  Pieter
  vrijdag, 24 mei 2019 at 21:45

  Ik heb net injectie mix gemaakt, alleen nu lijkt het zout of de uienpoeder niet op te lossen hoe hard ik ook roer, klopt dat?

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 25 mei 2019 at 16:21

   Je kunt de mix eventueel opwarmen en weer afkoelen. Heb je uienpoeder of granulaat? Dat scheelt ook nog wel aardig in het oplossen.

 • Reageer
  Pieter
  zondag, 26 mei 2019 at 21:25

  Ik heb de uienpoeder gebruikt, denk idd dat die poeder niet oplost… granulaat is niet eenvoudig te kopen maar ga wel ff op zoek daarna. Voor het eerste pulled Pork gemaakt op u manier en het was heerlijk dus deze wijze ga ik nog veel vaker gebruiken. Voor mij als beginner is het goed omdat alles super staat uitgelegd en weergegeven

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 28 mei 2019 at 16:06

   Fijn om te horen dat het goed gekomen is! Je kunt ook spelen met wat je in de injectiemix doet, je zou de ui er ook uit kunnen laten.

 • Reageer
  Chris
  maandag, 27 mei 2019 at 22:40

  Goedenavond Noskos,

  Wat is precies het verschil tussen Boston But en Procureur ?
  Of kun je beide gebruiken voor dit recept

  Mvg,

  Chris A

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 28 mei 2019 at 16:09

   De varkens hier worden anders uitgesneden. Procureur is de nek, een deel daarvan zit ook aan een boston butt. Je kunt gewoon een procureur nemen voor dit recept. Doe ik normaal gesproken ook. Maar als je aan een wedstrijd meedoet dan moet je een butt gebruiken, dat staat in de regels.

 • Reageer
  Edwin
  zaterdag, 8 juni 2019 at 13:51

  Hee Dennis,

  Waarom staat de glaze wel op je site maar niet in je boek? Was hem bijna vergeten 😉

  Groeten,

  Edwin

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 12 juni 2019 at 15:47

   Omdat ik hem tegenwoordig maak zoals ik bij de simpele pulled pork beschrijf. En dat is ook min of meer de versie die in het boek staat volgens mij. Voortschrijdend inzicht en zo 😉

 • Reageer
  Remco
  zondag, 30 juni 2019 at 11:48

  Gisteren inmiddels voor de zoveelste keer dit recept gebruikt voor de pulled pork en weer was het een succes. Als rub had ik het me makkelijk gemaakt en dit keer een kant en klare (bij Makro gekocht) gebruikt. Is goed bevallen. Als rookhout heb ik 1 stuk appel en 1 stuk amandel gebruikt. Eindtemperatuur voor de zekerheid op 90 gezet en dat was makkelijk pullen.
  Gebruik deze site heel vaak voor mijn maaksels op de BGE en krijg altijd complimenten van de eters. Super site en ik ga er nog vaak gebruik van maken!! Bedankt Noskos, dit maakt mijn BBQ leven een stuk makkelijker!

  • Reageer
   noskos
   maandag, 1 juli 2019 at 12:07

   Fijn om te horen!

 • Reageer
  M
  zaterdag, 17 augustus 2019 at 16:40

  Voor de tweede keer gemaakt en oh wat heerlijk!! Wel had ik beide keren dat een klein deel (+/- 1/5de) van de procureur erg droog bleef. Dit kon ik niet goed pullen en at ook niet lekker en heb het daarom maar weggegooid. Hoe kan ik dit voorkomen, heb ze bij 94 graden eraf gehaald want was bang dat het juist nog droger zou worden.

 • Reageer
  Michel Groenewegen
  vrijdag, 23 augustus 2019 at 11:47

  Ik zag zojuist dat ik deze precies een jaar geleden ook op 23 augustus aan het bakken was, twee weken geleden op een andere manier gemaakt maar die was veel te droog. Dit blijft een superrecept…..

 • Reageer
  Jeroen Koole
  zondag, 25 augustus 2019 at 20:47

  Nu voor de vierde keer gemaakt en het resultaat blijft subliem. Het kan eigenlijk niet mislukken. Wel opletten met het door prikken van het vlees dat je niet door de folie heen steekt!
  Als ik het gemaakt heb willen kennissen, familie en collega’s allemaal een portie waardoor ik er vrij snel door heen ga als ik niet op let. Door het per 150gram vacuümeer is het ook een snel en lekker tussendoortje. Sinds kort een pizzaoven en pizza met Pulled pork is een goude combinatie.

  • Reageer
   noskos
   zondag, 25 augustus 2019 at 21:26

   Fijn om te horen dat het in de smaak valt!

 • Reageer
  Michel Groenewegen
  donderdag, 29 augustus 2019 at 09:50

  Hallo Noskos,
  Afgelopen vrijdag twee stukken procureur gemaakt en voor zaterdag staan er weer twee klaar. Is weer helemaal op gegaan.
  Ik heb nog twee vraagjes. Is het de bedoeling dat de glazé er één keer opgesmeerd wordt en dan twee uurtjes als het ware ‘carameliseerd’ of kan ik deze gedurende de twee uur er een aantal keer opsmeren?
  Afgelopen vrijdag waren er delen van het vlees lekker sappig en makkelijk uit elkaar te trekken maar sommige delen wat droger. Voor ons niet onoverkomelijk maar is hier wat aan te doen of is dit met zulke grote stukken van 2,3kg niet te vermijden?

  Thnx….

 • Reageer
  Chris Almekinders
  zaterdag, 21 maart 2020 at 17:07

  Vandaag wederom dit beproefde recept gemaakt met een procureursvan 2,9 kg. (Thx Slagerij van Zuidland)
  6:00 gestart en om 16:30 kerntemperatuur 94 C. (Temp Weber Premium tussen 104-128 graden weten te houden)
  Uurtje rusten en smullen maar!!

 • Reageer
  Marielle Harms
  dinsdag, 28 april 2020 at 07:20

  Hallo Noskos,

  Kun je ook aangeven wat ik als dome temperatuur kan aanhouden bij de bge bij bereiding van dit recept? Ik zie in reacties namelijk staan dat je het hebt over de temperatuur bij het rooster. Ik ben mijn andere thermometers namelijk nodig voor in het vlees.

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 28 april 2020 at 14:33

   Al die thermometers in de dome wijken af, ook bij de BGE is dat gewoon mogelijk. Dat is de reden dat ik de temperatuur geef ter hoogte van het vlees. Nou maakt bij pulled pork het niet zo gek veel uit voor je resultaat of je hoger of lager gaat zitten. Maar voor veel andere bereidingen wel.
   Je kunt wel je thermometer kalibreren bij de BGE. Haal de klem er een keer vanaf en regel met een thermometer op roosterhoogte te barbecue naar 110°C. Als je dome thermometer afwijkt kun je die met de moer op de achterkant van de thermometer goed stellen. Maar zodra je hem eruit hallt kolet hij af, dus je zult dat in stapjes moeten doen totdat hij goed staat. En dan nog zul je merken dat als je een keer pizza bakt er weer wat afwijking in kruipt na een tijdje.

 • Reageer
  RoyN
  dinsdag, 12 mei 2020 at 21:31

  Vandaag 9.20uur begonnen met het bereiden van 2,6kg procureur op de Weber master touch premium. Constante temperatuur kunnen houden van 115 a 125 graden. Om 20.45uur uiteindelijk kunnen pullen (3 uur lang the zone op 64 geaden) en om 21.00uur een overheerlijk broodje pulled pork met coleslaw gegeten. Echt een heerlijk recept en perfect uitgelegd.
  Thnx voor het delen.

 • Reageer
  Esther
  dinsdag, 19 mei 2020 at 10:09

  Zou je bij dit recept ook een spray gebruiken met bijvoorbeeld whiskey om uitdroging te voorkomen?

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 19 mei 2020 at 18:29

   Als je vocht op de buitenkant spuit zal dat eerst moeten verdampen vordat de temperatuur weer door kan stijgen. Het kan, je kunt zo nog een laag smaak aanbrengen. Je kunt ook wat whiskey of bourbon door de saus doen die je er na 5 uur op smeert.

 • Reageer
  Jan
  vrijdag, 22 mei 2020 at 15:17

  Op 70gr, ongeveer na 5 uur heb ik de glaze erop gedaan. Bbq staat op 120gr, 2 uur later was de glaze nog sticky, hoort dit niet juist hard te worden?

  Ik heb hem maar wel ingepakt en weer teruggelegd, ben benieuwd naar het resultaat, lekker wordt het sowieso

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 22 mei 2020 at 17:08

   De saus hoort een beetje in te drogen, maar hard hoeft niet.

 • Reageer
  Jan
  maandag, 8 juni 2020 at 07:02

  Gister voor t eerst pulled pork gemaakt, heb dit recept gebruikt. Was helemaal top. Ook voor t eerst een snake gemaakt, ging helemaal top. En heerlijk op een wit bolletje gegeten. Jam jam

 • Reageer
  Stefan
  zaterdag, 13 juni 2020 at 20:19

  Mijn boston butt van ruim 5kg ligt er nog lekker op. Vanmorgen 11 uur gestart. Uurtje geleden ingepakt, is nu 67 graden na een kleine terugval.
  Lekker geduld hebben, zal wel middernacht worden, maar het is toch pas voor morgen

 • Reageer
  Edwin
  zaterdag, 20 juni 2020 at 11:12

  Vandaag weer aan het werk met dit recept .
  Is de 3de keer dat ik hem met dit recept maak maar hij is zooo lekker .
  Evenals de sparerips kruiden

 • Reageer
  Marc
  zondag, 28 juni 2020 at 08:39

  Gisteren voor het eerst Pulled Pork gemaakt. En dan gelijk volgens dit recept. De gasten en ik vonden het erg lekker! Voor herhaling vatbaar!

 • Reageer
  Arthur
  vrijdag, 24 juli 2020 at 09:53

  Ik maak pulled pork meestal zonder injecteren dus ga nu een keer met injecteren proberen. Echter maak ik grotere ladingen in 1x. Pak um beet 8kg per keer. Als ik je injectorliquid wil maken voor die hoeveelheid zou ik denken, alle ingrediënten x 4 en ik heb de juiste hoeveelheid, echter lijkt 4 eetlepels zout me wel erg gortig. Heb je Enig advies mbt de hoeveelheden?

  • Reageer
   noskos
   maandag, 10 augustus 2020 at 16:52

   Je hebt niet alle vloeistof nodig voor 1 recept, ik heb het ruim genomen. Maar die verhoudingen zijn gewoon goed verder. Je wilt smaak in je vlees hebben. Zout is één van de manieren om je smaak op te peppen.

 • Reageer
  Arthur
  vrijdag, 24 juli 2020 at 12:29

  Ik maak het normaal zonder injecteren maar wil het nu een keer met maken. Alleen ik maak altijd grotere hoeveelheden. Het recept is op basis van 2.5kg maar als ik voor 8kg injectorliquid nodig heb, dan klinkt het logisch als ik alle ingrediënten x 3 doe, maar 3 eetlepels zout en 90ml Worcester sauce..is dat niet wat buiten proportioneel?

 • Reageer
  Tim vd berg
  donderdag, 30 juli 2020 at 17:31

  Ik kan nergens worcestershire saus vinden kan ik het ook met iets anders doen. Deze is nergens te krijgen

  • Reageer
   noskos
   zondag, 2 augustus 2020 at 20:52

   Dan doe je niet echt je best, worchestershire staat bij elke supermarkt in het schap 😉

 • Reageer
  Robin
  donderdag, 6 augustus 2020 at 17:33

  Ik heb dit recept als meerdere malen met een procureur gemaakt met veel succes. Nu wil ik het binnenkort doen met een buston butt van 8kg. Welke tijden raad je mij dan aan? Als vast bedankt voor je antwoord.

  • Reageer
   noskos
   maandag, 10 augustus 2020 at 16:35

   Een boston butt van 8kg? Van wat voor monster varken is dat? In de VS is een boston butt zo’n 2,5-3 kg. Zit bij jou de picnic er nog aan? Voor zo’n groot stuk vlees komt er nog wel wat uur bij. En je mag steviger kruiden omdat de oppervlakte relatief klein is.

 • Reageer
  Martijn
  maandag, 10 augustus 2020 at 16:27

  Wil dit recept deze week proberen
  Alleen overal worchestershire saus uit verkocht!!
  Kan ik iets anders ervoor gebruiken of deze weg laten denk je?

  • Reageer
   noskos
   maandag, 10 augustus 2020 at 16:31

   Je zou een beetje vissaus kunnen gebruiken. Het gaat er vooral om om de umami iets op te peppen.

 • Reageer
  Tieme
  zaterdag, 22 augustus 2020 at 11:20

  Ik heb dit recept nu twee keer gemaakt. Ik heb een stuk procereur van 1,5 in tweeën gedeeld. Een keer 1KG volgens jouw beschrijving bereid, maar met mediterraanse rub en glaze (denk aan oregano, thijm en rode pesto).

  Erg lekker, maar niet zo mals!

  Het tweede stuk van 0,5KG ook bereid op deze wijze, maar dan volgens jouw kruidenmix.

  Wederom droog.

  Nu heb ik mijn thermometer getest en meet bij 100 graden 2 graden afwijking naar beneden. Toch het vlees doorgegaard naar 96 graden, want de satéprikker ging er niet zonder weerstand in.

  Waarom zou het droog zijn? Zouden die 2 graden toch hebben uitgemaakt? Kan het zijn dat het vlees te klein is dus ik wellicht nog langzamer moet garen? Of eerder inpakken (deed ’t op 74 graden, na 4 uur en 45 minuten)?

  Heb het vlees wel geïnjecteerd. En bij beide stukken gezorgd dat de 88 graden pas na 8 a 9 uur werden bereikt.

  Ik kijk uit naar eventuele tips.

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 25 augustus 2020 at 18:35

   Je hebt mijn recept niet gemaakt want ik gebruikt altijd procureurs van minimaal 2 kilo 😉 Je hebt voor pulled pork nu eenmaal een groot stuk vlees nodig. Het ligt lang in de barbecue, er spelen bepaalde processen en dat heeft tijd nodig. Door met hele kleine stukken vlees te gaan werken is de kans dat het uitdroogt erg groot. En ik zorg er nergens voor dat ze pas na 8-9 uur 88°C zijn. Het vlees mag gewoon zijn gang gaan.

 • Reageer
  Tieme
  zaterdag, 22 augustus 2020 at 11:22

  En ik vergeet gewoon te melden dat je site fantastisch is en ik erg blij ben met je recepten!!

 • Reageer
  WIl
  zondag, 13 september 2020 at 21:07

  Duidelijk recept met een super resultaat! Dennis, hiervoor onze dank!
  Toch nog een vraagje, Stel ik heb een kilo over en wil dat later weer opwarmen in de magnetron, wat versta je dan onder een scheutje cola? ’n half blikje?

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 29 september 2020 at 09:37

   Een scheutje is een scheutje anders had ik wel een half blikje geschreven

 • Reageer
  Ridevi71
  vrijdag, 23 oktober 2020 at 08:50

  Nu zie ik pas dat je bij het afdrukken van het recept de porties kunt aanpassen en dat alle ingrediënten mee veranderen.
  Dat werkt perfect Dennis. Top
  Dat ik dat nu na jaren pas ontdek…….

 • Reageer
  Jorn
  woensdag, 16 december 2020 at 10:21

  Hallo, ik ben van plan dit recept te maken. Zou ik in plaats van appelazijn ook witte wijn azijn kunnen gebruiken?
  Groeten Jorn

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 19 december 2020 at 10:07

   Lastige vraag, je hebt iets zuurs nodig, maar ik zou dan zelf voor een sherry azijn gaan, dat komt wat meer in de buurt van de smaak die bij het recept past.

 • Reageer
  Arjan
  donderdag, 24 december 2020 at 22:07

  Hey Dennis,
  Ik heb vandaag voor het eerst PP gemaakt op jou recept……
  Ik moet zeggen SUPER! Verplicht eten met bestek het kost vingers haha.
  Noskos Ori BBQ saus gebruikt en natuurlijk de Rub ook.
  Als je echt doet zoals jij het omschrijft in het recept dan kan het gewoon niet fout gaan!!
  Zeker voor meer herhalingen vatbaar!
  Nu ook nog een keer the Ribs en Chicken bereiden de Noskos kruiden heb ik al 🙂
  Via de heren van Rookoven.com
  Ga zo door kerel!

  Grt Arjan

 • Reageer
  Bob Möhlmann
  woensdag, 30 december 2020 at 09:43

  Beste noskos, dit heerlijke gerecht wil ik klaarmaken op mijn bastard large, kan ik ook 2 procureurs tegelijkertijd op de bbq leggen? Zo ja, zijn er nog aandachtspunten?

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 5 januari 2021 at 17:00

   Ja hoor, dat kan makkelijk. Hou er rekening mee dat het iets langer duurt voordat je kamado op temperatuur is met een extra massa vlees erin. Verder verandert er niet veel.

 • Reageer
  Roland Lentze
  zondag, 7 maart 2021 at 22:36

  Hi Dennis,
  Sinds kort heb ik een Green Egg en om de zondags wat relaxer te maken ben ik gestart met lazy Sunday’s bbq. Lekker corona proof (!) bbq-en. Mooi experimenteren met leuke en lekkere ingrediënten. Vandaag grotendeels jouw recept gevolgd. Geweldig resultaat aangevuld met zelf gemaakte koolsla en wat afbak ciabatta wat het compleet maakt. Jouw recept geeft inspiratie en uitdaging om lekker te experimenteren.

 • Reageer
  Robin
  zondag, 4 april 2021 at 14:47

  Als je een ei hebt moet je hem met Pasen gebruiken toch?

  Vandaag maak ik wederom dit recept. Twee stuks procureur op een groen ei. Ik weet nu al dat het weer heerlijk gaat worden! Het enige wat ik in het recept aanpas is het gebruik van extra knoflook poeder tijdens het injecteren en doe ik wat extra Koreaanse peperpasta in de glaze. We houden hier van pittig.

 • Reageer
  Mark
  maandag, 5 april 2021 at 13:41

  Hoi Dennis,
  Top gerecht weer. Wel heb ik een beetje advies nodig:
  Wanneer ik de kamado open om de PP te lakken stijgt de temperatuur daarna door naar 150. Toen heb ik beneden maar dichtgezet en boven een mini kiertje. De eerste 5 uur kon ik hem stabiel op 120 houden. Maar na het aflakken lukt dit niet meer.
  Enige tips?

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 6 april 2021 at 15:07

   Er zijn verschillende manieren voor, sneller werken, de schuif onder dichtzetten tijdens het openen of het vlees uit de barbecue halen en dan insmeren en weer terugleggen bijvoorbeeld.

 • Reageer
  Ivo
  maandag, 19 april 2021 at 19:03

  Fantastisch recept! Ik heb hem afgelopen weekend op de gas-BBQ gemaakt, uiteraard met een smokerbox. Het resultaat was super!

 • Reageer
  Theo
  dinsdag, 15 juni 2021 at 11:23

  Vandaag voor de derde keer dit recept. Blijft een topper. Voor de volgende sessie ook de rub en bbq-saus van Noskos aangeschaft bij de vrienden van Vuur en Rook uit Lunteren om te proberen. Ben benieuwd dus 4e keer zal ook wel snel volgen.

 • Reageer
  Rikkert Jan Pietersen
  zondag, 27 juni 2021 at 09:39

  Vandaag voor de tweede keer dit recept. Wat een geweldig resultaat de eerste keer, super!!

 • Reageer
  Kobes
  woensdag, 4 augustus 2021 at 16:13

  Mag het ook langer dan 8 uur voorbereiden?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 4 augustus 2021 at 21:23

   Ja hoor, maar probeer het onder de 18 uur te houden.

 • Reageer
  Edwin Zwinkels
  zaterdag, 28 augustus 2021 at 15:48

  Noskos,

  Ik ga morgen de pulled pork maken. Is het een probleem als de procureur meer las 8 uur blijft rusten na het injecteren?

  • Reageer
   noskos
   maandag, 6 september 2021 at 09:56

   Nee, dat is niet echt een probleem. Als het maar geen twee dagen wordt of zo.

 • Reageer
  Karsten
  zaterdag, 4 september 2021 at 22:05

  Beste Dennis,

  Vandaag erg verrast door dit heerlijke recept!
  Voor deze sessie heb ik bij Beef en Steak een heerlijke boston butt aangeschaft.
  Wel heb ik nog twee vraagjes.
  1. Heb jij nog een heerlijk recept om wat te doen met het getrimde vet? Vindt toch zonde om het zomaar weg te gooien.
  2. Van PP glaze blijft nog behoorlijk wat over. Wat doe jij hier meestal mee?

  Verder ben ik erg blij met al jouw recepten! Zitten echte parels tussen. :-).

  Mvg Karsten

  • Reageer
   noskos
   maandag, 6 september 2021 at 09:52

   Het vet zou je kunnen uitbakken, je hebt dan reuzel en daar kun je weer van alles in bakken. De glaze kun je goed afgesloten in de koelkast een hele tijd goedhouden.

 • Reageer
  Lex de Kam
  maandag, 6 september 2021 at 11:56

  Ik vond het ook altijd zonde dat ik redelijk wat over hield van de glaze en tegenwoordig doe ik de glaze door de eindsaus ipv de bbq saus(dat is het grotendeels) en dat is ook heerlijk!

 • Reageer
  Marcel
  zaterdag, 13 november 2021 at 22:33

  Top recept. 8 uur op de Big Joe en daarna heerlijk smullen. Dank voor het recept.

 • Reageer
  Thomas
  zondag, 10 april 2022 at 20:11

  Goede avond Dennis,
  Is het nodig om het vlees te injecteren of kan het ook zonder?

 • Reageer
  Michel
  vrijdag, 22 april 2022 at 10:24

  Pulled pork injecteren?

  Dan het recept, mijn wedstrijd pulled pork recept is geïnspireerd door het wedstrijdrecept uit het Wicked Good Barbecue boek (hier te koop bij bol.com). Omdat het een wedstrijdrecept is wordt het vlees geïnjecteerd. De voornaamste reden hiervoor is de jury maar één hap neemt en je wilt dat de smaak echt door het hele vlees zit en niet alleen aan de buitenkant.

 • Reageer
  Thomas
  zaterdag, 23 april 2022 at 08:05

  Afgelopen paasweekend de pp met 2,6 kg procureur gemaakt, inclusief injecteren. Deze was super lekker. De gasten waren enthousiast. Dennis bedankt voor dit mooie recept!

 • Reageer
  Michel
  zaterdag, 23 april 2022 at 08:13

  Vandaag mijn verjaardag vieren. Mijn vraagt wat wil je gaan doen. Vanochtend vroeg op gestaan en er liggen nu drie grote jongens op de weber 57. Beetje passen en meten…. Door de jaren heen al behoorlijk wat recepten geprobeerd maar dit blijft de lekkerste, zeker voor een groot publiek is hiermee succes gegarandeerd

 • Reageer
  Thomas
  zaterdag, 23 april 2022 at 09:06

  Gefeliciteerd!

 • Reageer
  Wouter
  dinsdag, 26 april 2022 at 12:43

  Morgen voor koningsdag wil ik om 15 uur pulled pork serveren bij de buurt bbq, omdat het altijd langer duurt dan verwacht wil ik de 2.5kg procureur om 24 uur vannacht op mn ei gooien, dan tukken en om 8 uur glazen, 2 uurtjes wachten, om 10 uur sochtends folie eromheen, dan moet het toch wel om 15 uur klaar (en uitgerust) zijn zonder dat hij kurkdroog is?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 27 april 2022 at 00:24

   Mijn recept is in 8 uur klaar. Je wilt het vlees 8 uur laten liggen en dan de volgende stappen pas gaan doen. Dat is niet echt aan te raden.

 • Reageer
  Michel
  woensdag, 27 april 2022 at 06:54

  Ik zou als het gaat is een kwartiertje het folie open zetten en even uit laten dampen. Dan weer in pakken, handdoek er omheen en in een koelbox doen. Dan om 14:30 eindsaus maken en trekken maar

 • Reageer
  Martijn Hoedjes
  dinsdag, 3 mei 2022 at 20:33

  Beste Dennis,

  Ik heb de Pulled Pork al meerdere keren met jouw recept gemaakt, waarvoor veel dank voor het delen. Wat ik me echter nog afvraag, “we” pakken de procureur o.a. in om de bereidingstijd in te korten. Maar zou het dan wellicht niet nog handiger én sneller zijn om bijvoorbeeld een groot stuk te halveren en twee kleinere stukken (van bijvoorbeeld 1-1.5kg per stuk) te bereiden. Niet dat je hiermee de bereidingstijd halveert, maar het lijkt me dat je dan nog wel aanzienlijke tijdswinst kunt boeken. Hoe kijk jij daar tegenaan? En voor wat betreft de injectiemix, zou het wellicht een idee zijn om de ingrediënten een klein beetje te verwarmen, waardoor het (nog) beter met elkaar vermengt? Gr. Martijn

 • Reageer
  Tom Stalpaert
  zondag, 22 mei 2022 at 21:18

  Hey Dennis,

  Heb je bereidingswijze uitgeprobeerd en het was super lekker! Ik had een halve procureur besteld van 1400 gram omdat ik nog nieuw ben in het koken op een kamado en ik wou geen volledige procureur van 40 euro laten mislukken. Dit was trouwens mijn eerste slowcook ooit.
  Nu had mijn slager me een heel dik stuk vlees gegeven. Dubbel zo dik als dat van je youtube video. Meer in de grote van een klein rond brood om precies te zijn. Ik heb alle stappen gevolgd en de procureur heeft in totaal 9u op de kamado gelegen. Maar ik kreeg hem niet erg mals. Uiteindelijk ben ik moeten stoppen op een kerntemperatuur van 93 graden omdat het anders veel te laat werd om te eten. Ik heb hem dan nog 1u laten rusten nadien. De smaak was super maar er was toch nog een kleine taaiheid te bespeuren. Wat raad jij aan? Toch nog langer laten liggen in de alufolie tot de 96 graden kerntemperatuur of langer laten rusten nadien?

  Dit weekend wil ik het nog eens proberen voor 8 personen dus dan neem ik een volledige procureur van 2.5kg. Hopelijk snijd de slager hem deze keer wat dunner uit.
  Wat is jouw ervaring trouwens met online slagers zoals b.v. The Butchery? Is er een kwaliteitsverschil te merken tussen vers vlees van de lokale slager en “vers” ingevroren vacuüm verpakt vlees van zo’n online slager?

  Alvast bedankt voor je feedback!

  Mvg,

  Tom

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 24 mei 2022 at 12:51

   Hoi Tom,

   Je houdt je niet aan mijn recept en vraagt je daarna af waarom het niet goed was. Ik leg duidelijk uit dat het vlees leidend is, het is gaar als het gaar is. Als je het voor die tijd eraf haalt moet je niet jezelf afvragen waarom het er nog niet helemaal was.
   Wat vlees van online slagers betreft, dat kun je prima doen. Je vindt daar vaak betere stukken dan bij de slager op de hoek.

 • Reageer
  Michel
  dinsdag, 24 mei 2022 at 14:21

  Ik heb deze al meerdere keren gemaakt en het gaat eigenlijk nooit mis. Het duurt wel eens langer dan aangegeven(of dat ik wens;-). In wat tijd te besparen verhoog ik tegenwoordig de temperatuur van de bbq wanneer de procureur is ingepakt. Ben eigenlijk nog nooit hoger gaan zitten dan 160. Dit is gevoelsmatig, weet eigenlijk niet of dit kwaad kan om het nog hoger te doen, maar tot 160 gaat het uitstekend;-)

 • Reageer
  Chris
  zondag, 31 juli 2022 at 13:05

  Beste Dennis,

  Vandaag wederom het beproefde recept aan het maken.
  De rub heb ik 8 uren laten intrekken in de koelkast
  Ik heb nog een vraag over zowel rub als de glaze smeer je de gehele procureur daarmee in of alleen de boven zijde ?

  • Reageer
   noskos
   zondag, 7 augustus 2022 at 20:23

   Ik ben lui en doe alleen de bovenkant.

 • Reageer
  Robbert
  donderdag, 4 augustus 2022 at 15:58

  Hé Dennis !

  Kan ik voor die injectiemix ook uienpoeder gebruiken i.p.v. uiengranulaat ?

  Net een procureur gekocht van 2 kg, kan niet wachten om aan de slag te gaan.

  • Reageer
   noskos
   zondag, 7 augustus 2022 at 15:16

   Ja hoor dat kan.

 • Reageer
  Mark
  zaterdag, 13 augustus 2022 at 02:27

  Beste dennis ik wil mijn vlees inpakken en warm houden circa 3 a 4 uur omdat ik ook de moink bals wil serveren maar wanneer pak je hem in heel nadat het vleea 15 min heeft uitgedamt of gelijk inpakken en in de koelbox bewaren kon dat op je video moeilijk volgen met vriendelijk gr mark

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 26 augustus 2022 at 14:29

   Het inpakken doe je na het uitdampen. Het uitdampen zorgt ervoor dat de temperatuur van het vlees iets daalt en het vlees niet door gaart in de folie.

 • Reageer
  Guy
  zondag, 21 augustus 2022 at 21:03

  Vandaag was het dan eindelijk zover…
  Om 09:00 uur begonnen. Na 5 uurtjes zat ie nog op 69°, maar da’s geen punt.
  Gewoon alles volgens het boekje gedaan en hij is meesterlijk gelukt.
  De eindtemperatuur is uiteindelijk op 93° uitgekomen voor ik tevreden was.
  Heerlijk sappig en botermals. Een blijvertje dus!
  Dankjewel Dennis!

  De kroketjes kunnen natuurlijk nu niet achterblijven haha.

 • Reageer
  Eric
  zaterdag, 27 augustus 2022 at 13:19

  Heb hem al eens eerder gemaakt als gang bij een avondje BBQ-en met vrienden. Dit maal maak ik hem voor een afdeling in het ziekenhuis. Waarom? Omdat hij enorm lekker is! Vanochtend is de procureur om 08:30h op de BBQ gegaan. Zojuist de glazing aangebracht. Echt een topper Dennis!

 • Reageer
  Joost
  zondag, 28 augustus 2022 at 10:46

  Hoi Dennis,

  Ik ga komend weekend aan de slag met jouw recept. Heb er zin in! Ik heb laatst short ribs gemaakt en daarbij deze ipv met aluminium folie ingepakt met butcher paper. Zou dat met pulled pork ook mogelijk zijn?

  • Reageer
   noskos
   maandag, 29 augustus 2022 at 14:26

   Ja, dat kan, maar waarom zou je het willen doen? Butcher paper werkt een stuk lastiger dan aluminiumfolie. Het is duurder en uiteindelijk trek je alles uit elkaar en gaat er saus en vleessappen doorheen. Als je een stevigere bark wil dan kun je ook als je PP gaar is de folie een 20 minuten tot half uur openzetten om de bark op te laten stijven.

 • Reageer
  Maarten
  vrijdag, 2 september 2022 at 13:12

  Hoi Dennis,

  Ik ga je recept morgen uitproberen. Vroeg beginnen. Heb er zin in

 • Reageer
  Maarten
  donderdag, 15 september 2022 at 21:01

  Na al die jaren jouw recept voor pp te gebruiken en daarvoor ook complimenten te krijgen is het wel zo netjes om je daarvoor te bedanken.
  Bedankt!

 • Reageer
  Gerlinda Westerkamp
  vrijdag, 16 december 2022 at 13:21

  Bedankt voor het recept!
  Wat kan ik doen met de marinade/sap van het rauwe vlees als het een nacht in de koelkast heeft gestaan ?
  Jammer om weg te gooien.

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 28 december 2022 at 00:01

   Eeeh, gewoon weggooien, wat zou je daar mee willen doen dan? Dat is vocht dat uit het rauwe vlees komt.Het is geen jus of iets dergelijks.

 • Reageer
  Jan van Dijk
  maandag, 6 februari 2023 at 00:15

  5 sterren
  Voor het 18e verjaardagsfeestje van mijn zoon gemaakt. Iets te ruim ingekocht zodat mijn collega’s de dag erna ook nog konden meegenieten. Top recept

 • Reageer
  MATHIEU DECANCQ
  woensdag, 10 mei 2023 at 10:33

  Ik ben van plan dit te maken voor een grote groep. is de gaartijd veel langer tussen een stuk van 2kg / 2.5kg / 3kg?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 10 mei 2023 at 10:40

   Daar zit wel wat verschil in. Je kan ook 2x 2,5kg erop doen tegelijk. Dat scheelt bijna niets.

 • Reageer
  MATHIEU DECANCQ
  woensdag, 10 mei 2023 at 10:45

  ik was namelijk van plan om in totaal 8kg te doen. ik dacht aan 4 stukken van 2kg. Is de gaartijd veel korter of scheelt dit niet zoveel?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 10 mei 2023 at 11:08

   Valt wel mee, je hebt met acht kilo ook meer massa die opgewarmd moet worden. Dus ik denk dat je redelijk hetzelfde uitkomt.

 • Reageer
  Berry
  zaterdag, 20 mei 2023 at 20:40

  5 sterren
  Vandaag gemaakt maar dan met Boston Butt in plaats van Procureur. Omdat ik niet helemaal kon inschatten hoeveel tijd ik extra nodig had omdat het 4,5 KG was in plaats van 2,5 KG zoals beschreven in het recept op tijd begonnen. Dus om 5.35 uur de BBQ aan en om 5.55 uur de Boston Butt erop. De avond ervoor geïnjecteerd en rub erop gezet en BBQ klaargemaakt. Na 5 uur en 15 minuten op 74 graden en in de glaze gezet. Daarna na 2 uur in de folie en uiteindelijk om 14.50 uur eraf gehaald en na kwartier laten rusten opnieuw ingepakt. Dus 9 uur op de BBQ. Helaas had ik geen 125ml aan vocht omdat hij waarschijnlijk toch door het aluminiumfolie is gaan lekken. BBQ platesetter zag eruit als gesmolten lava…Daarna in aluminiumfolie in een koeltas gedaan en om 17.00 uur kon de visite gaan genieten van mijn zelfgemaakte BBQ saus. (Met dank aan Noskos) en broodjes pulled pork. Veel vrienden hadden al eens van procureur Pulled Pork gemaakt maar dit was toch wel de winnaar. Of het nu door het complete recept komt of door het type vlees weet ik niet maar ik vind dit echt wel een blijvertje! Dankjewel Noskos voor alweer een fantastisch recept.

 • Reageer
  Robbert van Pienbroek
  dinsdag, 15 augustus 2023 at 19:08

  Hoi Dennis,

  Aankomende vrijdag wil ik een Boston Butt van 5 a 6 kg op de BBQ gooien, alleen heb ik geen gevoel bij de bereidingstijd wanneer je hem ook inpakt.

  Hoeveel tijd zou jij hier voor aanhouden ? Ik heb wel een koelbox waar ik hem in warm kan houden maar een richting zou fijn zijn

 • Reageer
  Berry
  dinsdag, 15 augustus 2023 at 20:11

  Hoi Robbert,
  Weet niet of je mijn reactie gelezen had die boven die van jouw staat maar hierin staan best wel wat tijden benoemd. Hoi rekening met Boston Butt dat je nog best wat vet moet wegsnijden. Bij mij was dit al 580 gram aan vet. Kijk dus even goed naar je netto gewicht. Verder viel mij op dat de tijden niet heel veel afweken bij de tijden die Noskos beschreef ondanks dat die van mij 4,5 KG was. Om je vraag te beantwoorden; ik heb hem na 7 uur ingepakt. Heel veel succes met het bereiden en hopelijk heb je wat aan mijn info.

 • Reageer
  Robbert van Pienbroek
  dinsdag, 15 augustus 2023 at 20:17

  Ik zie het inderdaad, had het niet gelezen maar staat er inderdaad gewoon boven..

  Bedankt voor je reactie !

 • Reageer
  Michel Groenewegen
  donderdag, 17 augustus 2023 at 09:29

  5 sterren
  Hoi Dennis, volgende week gaan er hier weer drie procureurs op de Q, heb er nu al zin in, echter de week daarna wil ik er nog eens twee bereiden. Het probleem is dat ik op de dag zelf pas om 16:00 thuis ben en om 18:00 moet het klaar zijn. Hoe zou jij dit aanpakken?

 • Reageer
  Ger
  zondag, 12 mei 2024 at 22:55

  5 sterren
  Hi Dennis, dit is inmiddels mijn favo pp recept. Maak het al jaren. Meestal met Magic Dust. Deze keer Southern Succor Pork Rub geprobeerd. Erg lekker!

 • 4.34 from 36 votes (32 ratings without comment)

  Reageer

  Rating recept
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.