29 In Pulled Pork

Simpele pulled pork van de BBQ die je ook nog eens snel maakt

Simpele pulled pork

Eén van de meest populaire recepten op mijn blog is het wedstrijd pulled pork recept. Dat recept geeft een fantastisch resultaat, maar kan voor de beginnende barbecueër best intimiderend zijn doordat je het vlees moet injecteren bijvoorbeeld. In de loop der jaren veranderen veel mijn recepten langzaam en dit recept voor simpele pulled pork is ontstaan uit luiheid. Ik had niet altijd zin om een avond van te voren het vlees al te injecteren of om het tussen door met saus in te smeren. Maar minder inspanning betekent niet dat het resultaat er minder om is, nee, dit is nog steeds een heerlijke pulled pork!

Simpele pulled pork die ook nog eens snel klaar is

Simpel is dit recept zeker, het snelle is relatief, het blijft natuurlijk een grote klomp vlees die gaar moet worden. Maar in een uur of zeven is het vlees klaar en na een klein uurtje rusten kun je het uit elkaar trekken.
Dit is een versimpelde versie van het wedstrijdrecept. Bij dit recept injecteer je het vlees niet, ook smeer je het tussendoor niet in met barbecuesaus. Het vlees gaat gekruid in de barbecue en na vijf uur pak je het in aluminiumfolie in. Dan mag het terug in de barbecue totdat het gaar is. Even rusten, uit elkaar trekken en vermengen met barbecuesaus.

Om dit recept zo simpel mogelijk te houden gebruik ik voor dit recept mijn eigen NOSKOS the Pulled Pork kruiden en NOSKOS the Original Barbecue Sauce, maar je kunt ook zelf een kruidenmengsel en saus maken of een ander merk gebruiken. Het gaat mij meer om de methode dan wat je er aan kruiden en saus op doet, zolang die maar bij het vlees passen.


NOSKOS BBQ Rubs

Mijn pulled pork is te vroeg klaar, wat nu?

Niet ieder stuk vlees is het zelfde. Het kan gebeuren dat je een stuk hebt dat sneller gaart en je een paar uur voordat je wilt gaan eten al klaar bent. Wat dan? Je doet dan zoals in het recept beschreven de folie open om het vlees even uit te laten dampen. Na 10-15 minuten pak je het weer strak in de folie in en wikkel je het in een badhanddoek. Die leg je in een koelbox. Eventuele loze ruimte kun je opvullen met proppen krant. Zo hou je je pulled pork zeker vier uur op temperatuur.

Ik wil het een dag eerder maken en de volgende dag pas uit elkaar trekken, kan dat?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Mensen die een stuk mee willen nemen en dan voor de show uit elkaar willen trekken. Mijn advies is om dat show element te vergeten en zodra je vlees heeft gerust het uit elkaar te trekken. Er dan porties van maken en die later op te warmen. Als je het hele stuk meeneemt moet je dat namelijk eerst weer in z’n geheel opwarmen voordat je het uit elkaar kunt trekken en daar wordt het niet beter van.

Ik heb over, hoe kan ik pulled pork weer opwarmen?

Waarschijnlijk is dit één van de meest gestelde vragen over pulled pork. Je maakt een hele procureur en je hebt pulled pork over, wat doe je daar dan mee? Nou, je kunt er allerlei leuke gerechten van maken, ik heb zelf een apart receptendeel op mijn blog voor dingen die je ermee kunt maken. De gepofte aardappel met pulled pork, quesadilla’s  en pulled pork kroketten zijn hier favoriet!

Verse pulled pork kun je maximaal vier dagen in je koelkast bewaren. Maar je kunt het ook heel goed invriezen. Door de saus en vleessappen blijft het ook na ontdooien erg goed van structuur. Als je een vacumeerapparaat hebt is dit het moment om het te gebruiken. Ik gebruik zelf deze Foodsaver al jaren naar volle tevredenheid. Portioneer je pulled pork en vacumeer het per portie. Duw de zakjes goed plat en vries ze in. Je kunt de pulled pork ook in hersluitbare diepvrieszakjes stoppen.

Als je je pulled pork plat invriest kun je het ook weer snel ontdooien. Gewoon even in een bak met water leggen en dan is het in een minuut of twintig wel ontdooid. Gevacumeerd zou je het ook in een bak met heet water (zo’n 80°) kunnen opwarmen.
Zelf doe ik het in een schaaltje dat in de magnetron kan. Die er een klein scheutje cola bij (geen light) en dek dit af met plastic folie waar ik wat gaatjes in prik. Dan kan de stoom ontsnappen. 2-3 minuten op hoog vermogen en je kunt genieten van een heerlijk broodje!

Simpele pulled pork
Afdrukken Pin
4.55 van 11 stemmen

Simpele Pulled Pork

Een simpel recept om heerlijk pulled pork van de barbecue te maken. En het is ook nog eens snel klaar!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord Pulled Pork
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 8 uur 15 minuten
Porties 15 porties
calorieën 167kcal
Auteur noskos

Ingrediënten

Extra benodigdheden

 • aluminiumfolie
 • 3 blokjes of handen snippers rookhout (appel-, kersenhout of een mix van beide)
 • braadslede of ovenschaal (waar de procureur in past)
 • kernthermometer (dit is mijn favoriet)

Instructies

 • Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 120-125°C. Als je niet weet hoe dat moet dan leg ik je dat hier stap voor stap uit.
 • Smeer de procureur in met een dun laagje olie en bestrooi rijkelijk met de barbecuekruiden.
 • Ik wacht niet totdat de barbecue helemaal op temperatuur is, als de kolen branden en op hun plek liggen, leg ik het rookhout in het vuur, bouw de barbecue verder op en leg het vlees er in weg van het vuur. Dan regel ik de temperatuur naar de gewenste waarde.
 • Na 5 uur pak je het vlees in twee lagen stevige aluminiumfolie in (drie lagen als je hele dunne folie hebt). Ik gebruik meerdere lagen omdat ik de vleessappen wil bewaren en de folie nog weleens aan het rooster vastkleeft en scheurt bij het eraf halen. Plaats de punt van de voeler van je kernthermometer in het middelpunt van je vlees.
 • Als de kerntemperatuur 90°C is prik je hier en daar met de voeler van de thermometer (pas op heet) of een metalen satéprikker in het vlees. Als je voeler of prikker er zonder weerstand in gaat, denk aan zachte boter, dan is het vlees gaar. Lukt dat niet probeer het dan na een kwartier weer. Elk stuk vlees is anders en soms is het pas bij 96°C gaar.
 • Haal het vlees van de barbecue en doe de folie open. Het vlees mag 10-15 minuten uitwasemen, dit voorkomt dat het doorkookt in de folie.
  Simpele pulled pork - uitwasemen
 • Doe de folie weer strak dicht en leg het vlees in een braadslede of ovenschaal en laat het minimaal 3 kwartier rusten. Dek eventueel af met een badlaken wanneer je het langer dan een uur moet warm houden.
 • Warm als de rusttijd bijna voorbij is 200 ml barbecuesaus op en hou dit warm.
 • Open na het rusten de folie en trek de folie voorzichtig weg, je wilt het vlees en alle sappen opvangen.
 • Trek het vlees met twee vorken of met warmtebestendige handschoenen aan uit elkaar.
  Simpele pulled pork
 • Meng naar smaak de warme barbecuesaus door het vlees.

Video

Notities

Je simpele pulled pork is klaar en kan geserveerd worden op een zacht broodje, tortilla, wrap, spaghetti, in pulled pork kroketten en wat al niet meer.

Voedingswaarden

Calories: 167kcal

Heb je deze simpele pulled pork gemaakt? Dan ben ik benieuwd wat je ervan vond! Is er iets niet helemaal duidelijk? Laat het me in een reactie hieronder of op social media weten. BBQ-NL is te vinden op Facebook en Instagram. Als je de hashtag #noskosbbq gebruikt dan zie ik het vanzelf langskomen op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk

29 Reacties

 • Reageer
  Sander
  woensdag, 12 september 2018 at 15:33

  He Dennis, ik ben van plan dit recept te gebruiken voor zaterdag. Ik snap dat alles een schatting is, maar hoe lang moet het ongeveer ingepakt doorgaren? hebben we het dan over 2 of 6 uur?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 12 september 2018 at 19:52

   Meestal nog een uur of 2 a 3 nadat het de folie in is gegaan.

 • Reageer
  Jan Willem
  maandag, 29 juli 2019 at 19:27

  Hoi Dennis probeer eens een braadzak i.p.v. folie….ben benieuwd wat je daarvan vind.

 • Reageer
  Bart
  zondag, 15 december 2019 at 22:29

  Hoi Dennis heb vandaag deze pulled pork gemaakt en hij is zeker voor herhaling vatbaar

  • Reageer
   noskos
   zondag, 15 december 2019 at 22:55

   Fijn om te horen!!

 • Reageer
  Bas
  zondag, 1 maart 2020 at 12:15

  Afgelopen week een klein stuk procureur gemaakt volgens bovenstaande methode, ideaal als je ook nog andere dingen moet doen die dag en het smaakt fantastisch.

  • Reageer
   noskos
   donderdag, 5 maart 2020 at 14:22

   Dank je! Ik doe eigenlijk niet anders meer tegenwoordig, het resultaat is heerlijk en het scheelt een berg tijd.

 • Reageer
  Edwin
  zaterdag, 7 maart 2020 at 18:43

  Fantastisch recept,!!
  vandaag gemaakt op m’n Weber met een Snake 5uurtjes daarna ingepakt en na 2uurtjes 45min laten rusten en dan Smullen geblazen met een zelfgemaakte coolsalade van spitskool,appel,wortel op een Surinaams puntje

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 7 maart 2020 at 21:13

   Veel beter wordt niet

 • Reageer
  Bjorn
  zondag, 5 april 2020 at 09:52

  Goede morgen!
  Vanmorgen heb ik de Weber klaargemaakt en er een prachtig stuk procureur op gelegd… Dit is mijn eerste échte slow cook recept. Ik hoop dat ik er lang genoeg vanaf kan blijven: na het lezen van alle reacties krijg ik nóg meer trek.
  Trouwens: hele mooie site en YouTube kanaal . Bedankt voor alle info!!

  • Reageer
   noskos
   zondag, 5 april 2020 at 15:55

   Dank je wel!! Succes met je pulled pork!

 • Reageer
  Rons Rosenquist
  zaterdag, 18 april 2020 at 22:15

  Hij smaakte echt fantastisch! Goede kruiden en die BBQ saus… Alsof er een engeltje op me tong piste! 1 vraagje weet jij waar ik “dik” aluminium folie kan halen ondanks de drie lagen scheurde hij toch helaas…

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 18 april 2020 at 22:23

   Hou de Lidl in de gaten. Die hebben tijdens het seizoen ‘bbq folie’ dat is dikker. En de Hanos heeft ook dik folie. Mag je nu zonder pasje in

 • Reageer
  jelle
  zaterdag, 25 april 2020 at 15:48

  Wat te doen met 1.5 kg procureur. Ik lees minstens 2.5 kg in je recept. Moet ik iets aanpassen om je recept te volgen?

  • Reageer
   noskos
   zondag, 26 april 2020 at 20:13

   Nee, ik zou niets aanpassen. Je wilt dat de bark vastzit en dat heeft tijd nodig. Zodra dat het geval is inpakken.

 • Reageer
  Hans
  zaterdag, 2 mei 2020 at 22:57

  Recept uitgeprobeerd en het resultaat was uitstekend, was alleen een beetje te enthousiast met de gaarheid testen, hierdoor stak ik aan de onderkant door het folie, waardoor er nogal wat vleessap verloren ging.
  Had de pulled pork kruidenmix van van Beekum, als dat op is ga ik de jouwe bestellen.

 • Reageer
  Stephan
  dinsdag, 19 mei 2020 at 23:10

  Hulde aan je blog! Goede recepten en filmpjes, die het ook voor deze beginnende Kamado eigenaar mogelijk maakt iets super lekkers op tafel te zetten.
  Fantastisch resultaat met dit recept, vooral met de Noskos kruiden en saus erg geslaagd. Geserveerd met de Seaside smokers Coleslaw, erg goede combinatie.
  Had de procureur alleen iets te dik in folie (4 lagen) gewikkeld, wat de warmte overdracht niet ten goede kwam, laatste stap was daardoor ruim 3.5u. Alsnog erg geslaagd resultaat van mijn eerste slowcook. Dank!

 • Reageer
  Johan
  zaterdag, 15 augustus 2020 at 09:16

  Hoi Dennis , ik heb al een paar keer pulled pork volgens dit recept gemaakt , super. Telkens een stuk procureur van 1,5 kg en 2 kg. Deze heb ik een procureur 3kg besteld . Maar ik heb 2 stukken van 1,5kg gekregen. Ik wil de 2 stukken samen op de bbq leggen, maar gaat hier de tijd nodig om te garen verlengd worden? Of niet aangezien het 2 stukken van 1,5 kg zijn.
  Met vriendelijke groeten
  Johan

 • Reageer
  Kevin
  zaterdag, 12 december 2020 at 15:42

  Dennis,
  Ik begin het met de keer beter onder de knie te krijgen dankzij jouw duidelijke uitleg en omschrijvingen!
  Top site en ook deze keer is de pulled pork weer om je vingers bij af te likken!!

 • Reageer
  Ronald
  zondag, 2 mei 2021 at 00:22

  Hey Dennis, top deze site en je YT kanaal.
  Net een bastard aangeschaft en je pulled pork gemaakt.
  Met het hele gezin heerlijk van genoten.
  Ga zeker meer recepten van je proberen en deze gaat ook zeker nog een vervolg krijgen.

 • Reageer
  Loet Smits
  zondag, 28 november 2021 at 12:08

  Hoi Dennis. Gisteren voor het eerst PP gemaakt en jouw recept (en pulled pork rub en BBQ saus) hiervoor gebruikt. Wat een heerlijk en simpel recept! De gasten waren onder de indruk. Dank je wel voor al je heerlijke en duidelijke recepten!

 • Reageer
  Willem
  zondag, 10 april 2022 at 12:06

  Hoi Dennis, is het altijd 5 uur voordat je inpakt lees ook veel over 72 graden. Welke temp zou je idealiter hebben als je hem 5 uur laat liggen? Heb een kleiner stuk nu van 1,2kg en hij lijkt veel sneller te gaan…. Thx man, leuke hobby dit Groet Willem

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 23 april 2022 at 16:10

   Ik pak in als de bark (kruidenkorst) goed is. En dat heeft tijd nodig. Een stuk van 1,2 kilo is eigenlijk te klein om alle processen goed hun gang te laten gaan.

 • Reageer
  Willem
  zaterdag, 23 april 2022 at 18:04

  Thx! Uiteindelijk mij ongeduld in toom gehouden en na 4,5 uur met 74 Gr. Ingepakt! Werkte perfect gewoon jou aanwijzingen volgen wel door de folie geprikt met testen maar gelukkig stond er een lekbakje onder. Was super lekker geworden, volgende keer een groter stuk idd.

 • Reageer
  Wesley
  zondag, 5 juni 2022 at 16:31

  Gisteren voor het eerst op deze manier pulled pork gemaakt. Het was het wachten meer als waard. Echt een verrukkelijk resultaat!!

 • Reageer
  Thijs Ossendrijver
  donderdag, 11 augustus 2022 at 19:19

  Vandaag volgens deze methode pulled pork gemaakt. Stuk vlees was wel kleiner (ongeveer 1kg), maar resultaat was heerlijk. Heb het op mijn Instagram gezet met uiteraard vermelding dat het jouw recept is. Dank je wel hiervoor!

 • Reageer
  Sigmar
  donderdag, 18 augustus 2022 at 17:44

  Hoi Dennis,
  Super recept, ik heb deze al een paar keer gemaakt. Nu zou ik dit ook een keer willen maken voor een veel kleinere groep mensen en heb hiervoor een stuk procureur van iets meer dan een kilo. Heb jij enig idee wat dit met de bereidingstijd en bereidingswijze doet?

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 26 augustus 2022 at 14:26

   Dat heb ik en ik zou het niet doen. Gewoon een hele procureur nemen dan kan het proces zich gewoon voltrekken zoals het hoort. Wat er overblijft kun je makkelijk invriezen en later opeten.

 • Reageer
  Ger
  zaterdag, 10 juni 2023 at 20:00

  5 sterren
  Beste Dennis, ik maakte altijd jouw wedstrijd recept, ook heerlijk. Dit nu voor de verandering een keer gedaan. Een stuk makkelijker en net zo lekker! Dank!

 • Reageer

  Rating recept
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.