0 In Kip/ Snacks

Jerk kippenvleugels, lekker pittige Jamaicaanse chicken wings

Jamaicaanse Jerk kippenvleugels

Ik blijf wings van de barbecue één van de lekkerste snacks vinden. Kippenvleugels zijn een soort blank canvas waar je allerlei smaken op los kunt laten zonder dat je een hele grote kans hebt dat het niet werkt. Maar als ze aan de pittige kant zijn dan vind ik ze extra lekker, zoals deze Jamaicaanse jerk kippenvleugels bijvoorbeeld.

Jerk is de traditionele barbecue van Jamaica. Het woord heeft niet te maken met uit elkaar trekken, we maken dus geen pulled chicken. Karakteristieke voor jerk is de piment en Scotch bonnet peper. Scotch bonnets zijn hier niet makkelijk verkrijgbaar maar Madame Jeanette peppers en habañero’s wel. Als je je eigen kruidenmix wilt maken kun je die ter vervanging gebruiken. Ik heb voor deze wings mijn eigen NOSKOS the Jerk kruiden gebruikt.


NOSKOS BBQ Rubs

Jamaicaanse Jerk kippenvleugels

Ingrediënten:

Bereiding:

Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 175°C. Als je niet weet hoe dat moet leg ik het je hier uit.

Snij als je hele kippenvleugels hebt de platte delen los van de drumstickjes. Als de vleugeluiteinden er nog aanzitten snij je die er ook af, deze gebruiken we niet, je kunt ze wel apart houden en gebruiken om bouillon van te trekken.

Doe de kippenvleugels in een schaal en doe er genoeg olie bij om alle vleugeltjes te bedekken. Bestrooi hierna royaal met de jerkkruiden en meng goed door. Hoe meer rub hoe pittiger je jerk kippenvleugels.

Leg de vleugeltjes op de barbecue weg van het vuur en laat ze zo 20 minuten garen.

Jamaicaanse Jerk kippenvleugels

Als de 20 minuten voorbij zijn mogen de vleugeltjes nog even kort boven direct vuur om het velletje krokant te maken. Bij een kogelbarbecue kun je ze zo boven de kooltjes leggen, bij een keramische barbecue zul je de divider/platesetter uit de barbecue moeten halen. Hou ze goed in de gaten want ze kunnen heel snel verbranden.

Jamaicaanse Jerk kippenvleugels

Laat de jerk kippenvleugels een minuut of 3-5 afkoelen en serveer ze dan.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.